:

Hur bota rinnsnuva?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bota rinnsnuva?
  2. Hur behandlar man rinit?
  3. Varför får man vasomotorisk rinit?
  4. Varför får man nästäppa?
  5. Hur blir man av med Förkylningsastma?
  6. Varför ska man inte använda nässpray?

Hur bota rinnsnuva?

Då kan en kort tids behandling med avsvällande nässpray hjälpa. Vid rinnsnuva som beror på allergi kan tabletter som innehåller antihistamin hjälpa, eller en kortisonnässpray. Vid både allergi och vasomotorisk rinit är det också viktigt att försöka undvika de ämnen som ger upphov till allergi eller förvärrade symtom.

Hur behandlar man rinit?

Nässprayen hjälper absolut bäst vid allergisk rinit, men avhjälper även besvären vid icke-allergisk. Det är dock viktigt att använda rätt sprayningsteknik. Vid svåra besvär och kraftig trötthet, där vanlig medicin inte räcker till, har många nytta av allergenspecifik immunterapi (hyposensibilisering).

Varför får man vasomotorisk rinit?

Vasomotorisk rinit beror på att slemhinnorna i näsan har blivit extra känsliga. Det kan vara svårt att veta varför de har blivit det. Besvären kan starta efter en förkylning eller efter att du har blivit utsatt för rök eller andra ämnen i luften som du andas in.

Varför får man nästäppa?

Den vanligaste orsaken till snuva och nästäppa är att du är förkyld. Vid en förkylning så svullnar slemhinnorna i näsan upp och det gör att det blir svårare att andas genom näsan. Vid en förkylning brukar snoret vara tunt och nästan genomskinligt i början men kan efter några dagar ändra sig.

Hur blir man av med Förkylningsastma?

Behandling av förkylningsastma Barn som har förkylningsastma har bara besvär vid förkylningar. Oftast får barnet luftrörsvidgande läkemedel när förkylningen pågår. Barnet kan även behöva kortison eller annat inflammationsdämpande läkemedel när förkylningen pågår, om besvären blir svåra.

Varför ska man inte använda nässpray?

Det kan vara svårt att sluta med avsvällande nässprej om du har använt det i mer än tio dagar i följd. Slemhinnan i näsan vänjer sig och svullnar genast om du inte använder sprejen. Det bästa är att helt sluta med den avsvällande nässprejen på en gång.