:

Hur bred är en Tvåsits soffa?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bred är en Tvåsits soffa?
  2. Hur stor soffa?
  3. Vad ska man ha för soffa?
  4. Vilket sittdjup soffa?
  5. Hur bred soffa?
  6. Hur stor plats tar en soffgrupp?
  7. Hur lång är en tresitssoffa?
  8. Vad kallas en svängd soffa?
  9. Var kan man köpa bra soffa?
  10. Vilket tyg är bäst på soffa?

Hur bred är en Tvåsits soffa?

En tvåsitssoffa har oftast måtten 130-150cmx70-90cm medan tresitsen ligger på 180-240×90-100cm. Om du placerar en soffa en bit ut i rummet från väggen kan du skapa en luftigare känsla i rummet.

Hur stor soffa?

Storleken på soffan har såklart med att göra hur många ni är, och hur stort rummet är . För små möbler i ett stort rum ger en känsla av gymnastikhall och stort flöde. För stora möbler i ett litet rum kan lätt bli lite tryckande. Men riktlinjen brukar vara att man hellre går på lite stort än för litet.

Vad ska man ha för soffa?

Generellt är det bäst att satsa på en soffa med hög kvalitet – och som kostar lite mer. Billiga soffor kan också vara bra, men där är det extra viktigt med utforskandet. Kolla sömmar noga och lyft på kuddarna för att se så att det är tyg på båda sidorna. Slitstyrkan på ett tyg mäts i något som kallas martindale.

Vilket sittdjup soffa?

Ett mindre djup är bra för dig som gärna sitter upp och pratar, läser, tittar på TV. Djupare soffor är däremot perfekta för dig som gärna ligger ner och vill ha gott om utrymme för mys. Det vanligaste sittdjupet ligger mellan 60-80 cm även om det finns soffor som är ännu djupare.

Hur bred soffa?

2. Hur stor ska min soffa vara? Våra soffor finns i flera olika storlekar, men för att ge dig en uppfattning om hur mycket plats de tar upp så har våra 2-sitssoffor i genomsnitt ett djup på 90 cm, och en bredd mellan 166-178 cm. 3-sitssofforna ligger mellan 208-231 cm i bredd och 90 cm i djup.

Hur stor plats tar en soffgrupp?

En tumregel som inredare jobbar med är att stolen behöver ha en fri skjut-ut-zon på 70 – 80 centimeter från bordskanten till närmsta vägg för att en vuxen person ska kunna dra ut stolen och sätta sig ned utan att det känns trångt.

Hur lång är en tresitssoffa?

Måtten kan skilja sig en hel del beroende på vilken typ av soffa man är ute efter. I Trendrums sortiment finns soffor med sitthöjd knappt under 40 cm samt modeller med sitthöjd upp till ca 55 cm. Det samma gäller för sittdjupet, där modeller förekommer med djup i från 45 - 60 cm (undantaget divaner).

Vad kallas en svängd soffa?

Howardsoffan är klassisk i sin design med tydligt karaktäristiska drag, såsom svängda armstöd med veckat tyg och svarvade ben med metallhjul framtill. En howard-soffa är i regel något djupare än en vanlig soffa.

Var kan man köpa bra soffa?

Oberoende av ditt behov kan du enkelt få en kvalitetsmöbel i ditt favoritmaterial genom oss på Svenssons i Lammhult. Att köpa soffor online har aldrig varit enklare än nu.

Vilket tyg är bäst på soffa?

Förutsatt att din möbel kommer med en avtagbar klädsel, är bomull ett ypperligt val tack vare dess hållbarhet. Har man exempelvis en katt som ofta är i soffan behöver man därför inte oroa sig särskilt mycket för slitage. Däremot suger bomull lätt åt sig vätska, vilket kan leda till mer svårborttagna fläckar.