:

Hur många procent bor i villa i Sverige?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många procent bor i villa i Sverige?
  2. Vilken är den vanligaste formen av hushåll i Sverige?
  3. Hur stor del av svenskarna äger sin bostad?
  4. Hur många bor i villa i Stockholm?
  5. Hur många hyresgäster har Sverige?

Hur många procent bor i villa i Sverige?

Medan nära hälften av invånarna i Sverige bor i villa, är det bara 40 procent av hushållen som gör det. 30 procent av hushållen bor i hyresrätt, men bara 27 procent av invånarna. Statistiken på de här sidorna handlar om hur hushållen bor.

Vilken är den vanligaste formen av hushåll i Sverige?

Att bo i ett ägt småhus är den vanligaste boendeformen i Sverige. Den näst vanligaste är boende i hyresrätt i flerbostadshus. Det var 43 procent av hushållen som bodde i ägt småhus 2013 och 29 procent som bodde i hyresrätt i flerbostadshus. 20 procent av hushållen bodde i bostadsrätt i flerbostadshus.

Hur stor del av svenskarna äger sin bostad?

Andel hushåll i flerfamiljshus, bostadsrätt 2,3 miljoner i en lägenhet i flerbostadshus, varav 1,4 miljoner är hyresrätter och knappt 990 000 bostadsrätter. 2 miljoner hushåll i småhus. 1,9 miljoner äger sitt hus, medan resten hyr sitt hus eller bor i ett småhus med bostadsrätt.

Hur många bor i villa i Stockholm?

Bostädernas storlek och ålder

KommunAntal
Uppsala11 261
Göteborg10 546
Stockholm9 872
Lund9 099

Hur många hyresgäster har Sverige?

Ett hushåll består av en person eller flera personer som är folkbokförda tillsammans. 2,3 miljoner i en lägenhet i flerbostadshus, varav 1,4 miljoner är hyresrätter och knappt 990 000 bostadsrätter.