:

När är det bäst att ta ett graviditetstest?

Innehållsförteckning:

  1. När är det bäst att ta ett graviditetstest?
  2. Vilket test visar tidigast?
  3. Hur många graviditetstest ska man göra?
  4. Hur bra är clearblue?
  5. Hur ser ett positivt graviditetstest ut?
  6. När positivt graviditetstest efter ägglossning?
  7. Vad ska man göra efter graviditetstest?

När är det bäst att ta ett graviditetstest?

Så gott som alla tester visar ett säkert svar samma dag som mensen skulle ha kommit. Om du inte vet när mensen ska komma kan du göra ett graviditetstest tre veckor efter ett oskyddat slidsamlag, eller ett försök till befruktning. Det är samma tider som gäller om du går till en mottagning för att göra graviditetstest.

Vilket test visar tidigast?

Du kan t. ex. välja graviditetstester från RFSU, som är så känsliga att du kan använda dem så tidigt som 6 dagar efter att du har haft ägglossning. Eller titta närmare på alla graviditetstester från Clearblue, där du kan få chansen att se ett positivt graviditetstest 4 dagar innan din menstruation uteblir.

Hur många graviditetstest ska man göra?

Du behöver inte göra om testet – varken om du tagit ett positivt graviditetstest tidigt eller om lite längre tid har gått. Många kvinnor väljer dock att göra ytterligare ett test för att vara helt säkra. Om du får ett positivt resultat ska du boka in ett besök hos en läkare eller barnmorska.

Hur bra är clearblue?

Hur tillförlitligt är Clearblue Snabb Detektion Graviditetstest? Clearblue Snabb Detektion Graviditetstest är mer än 99 % tillförlitligt i laboratorietester när det används från dagen då din mens väntas.

Hur ser ett positivt graviditetstest ut?

Att läsa av resultatet: Resultatet av testet syns i testfönstret. Kontrollstrecket finns närmast C och teststrecket närmast T. Positivt testresultat: Om det syns två streck i testfönstret, är testresultatet positivt. Testet har funnit hCG i urinen och detta betyder att du med stor sannolikhet är gravid.

När positivt graviditetstest efter ägglossning?

Du kanske behöver använda fler än 7 teststickor i sådana fall. Om du inte kan räkna ut längden på din menstruationscykel, är det bäst att genomföra första testet 12 dagar efter senaste menstruationens första dag. En menstruationscykel är i genomsnitt 28 dagar. Genomför ett test varje dag tills testet blir positivt.

Vad ska man göra efter graviditetstest?

När du fått ett positivt graviditetstest är det bra att ringa Kvinnohälsan för att boka tid för inskrivning. Länk till Barnmorskemottagningar/kvinnohälsan i Östergötland. Här kan du läsa mer om vad som händer på barnmorskemottagningen. Här hittar du en film med gravidföreläsningen.