:

Är Allvädersdäck bra?

Innehållsförteckning:

  1. Är Allvädersdäck bra?
  2. Hur bra är allround däck på vintern?
  3. Hur vet man att det är året runt däck?
  4. Vad är allround däck i Sverige?
  5. Vad är året runt däck?
  6. Varför är året runt däck olagliga?

Är Allvädersdäck bra?

Sommardäck ger ett bra grepp på våta och torra vägbanor, god kurvstabilitet och optimal bränsleeffektivitet vid varma temperaturer. Allvädersdäck ger en godtagbar kontroll under olika körförhållanden hela året runt, men vissa kompromisser måste göras för att kunna hantera både sommar- och vinterförhållanden.

Hur bra är allround däck på vintern?

Året runt däck eller allrounddäck kallas normalt de däck som ska fungera året runt. Till vårt nordiska klimat finns det i praktiken inga däck som är bra både på vintern och på sommarn. Därför kan vi inte med gott samvete kategorisera något däck som året runt däck.

Hur vet man att det är året runt däck?

Kontrollera att dina året runt-däck är märkta med alptopp/snöflinga samt avsedda för nordiska förhållanden. Ta hänsyn till det väder och väglag som råder – om du bor i södra delen av Sverige och vintern är mild kan det hända att allround-däck fungerar.

Vad är allround däck i Sverige?

  • Allround däck kallas hemma i Sverige för året runt däck. Dessa däck är extremt farliga och kan leda till förödande konsekvenser. ABS Wheels vill nu varna samtliga bilister att inte köra med året runt däck.

Vad är året runt däck?

  • Året runt däck eller allrounddäck kallas normalt de däck som ska fungera året runt. Till vårt nordiska klimat finns det i praktiken inga däck som är bra både på vintern och på sommarn. Därför kan vi inte med gott samvete kategorisera något däck som året runt däck.

Varför är året runt däck olagliga?

  • Dessa däck är extremt farliga och kan leda till förödande konsekvenser. ABS Wheels vill nu varna samtliga bilister att inte köra med året runt däck. Enligt transportstyrelsen är året runt-däck olagliga på vintern – det räcker inte med att däcken är märkta "M+S" på sidan (Mud & Snow).