:

Hur bokföra elektronisk körjournal?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokföra elektronisk körjournal?
  2. Vad kostar en elektronisk körjournal?
  3. Vad är en elektronisk körjournal?
  4. Vad bör en körjournal innehålla?
  5. Varför behöver du ha en körjournal?

Hur bokföra elektronisk körjournal?

Kostnader för milersättning redovisas i kontogrupp 73 för anställda och i kontogrupp 58 för delägare som inte är anställda. Skulder till anställda och delägare bokförs i kontogrupp 28, egna insättningar bokförs i kontogrupp 20 och utbetalningar av likvida medel bokförs i kontogrupp 19.

Vad kostar en elektronisk körjournal?

Håll koll på hur era fordon används och undvik pappersarbete och obehagliga överraskningar med en digital körjournal. WorkMirror uppfyller skatteverkets krav på dokumentation och håller Sveriges lägsta priser på en elektronisk körjournal. Från 79kr/månad.

Vad är en elektronisk körjournal?

  • En elektronisk körjournal är en enhet som kopplas in i bilen. Den registrerar automatiskt alla körningar, både privata och i tjänsten. Olika modeller fungerar olika, men till exempel har vissa elektroniska körjournaler en knapp man kan trycka på för att markera typ av resa.

Vad bör en körjournal innehålla?

  • En körjournal bör innehålla: Mätarställning vid årets början Datum och mätarställning vid resans start samt varifrån resan startade Ärende samt vilka platser/företag/kontaktpersoner du besökt (behövs inte vid privata resor)

Varför behöver du ha en körjournal?

  • Det finns tre scenarion som är de vanligaste orsakerna till att du behöver ha en körjournal: För att du inte ska bli skatteskyldig (bilförmån) när det kommer till privat körning får bilen bara användas vid högst tio tillfällen per år och med en sammanlagd körsträcka på högst 100 mil.