:

Vilken borr till slagborr?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken borr till slagborr?
  2. Hur vet man om det är en slagborr?
  3. Kan man använda slagborr som skruvdragare?
  4. Hur byter man borr på en slagborr?
  5. Vad används en slagborr till?
  6. Hur funkar en Hammarborr?
  7. Måste man ha slagborr för att borra i betong?

Vilken borr till slagborr?

CHUCK: Med en slagborrmaskin kan du använda samma borr som du använder i din vanliga borrskruvdragare. Det är endast borrhammaren som kräver specialborr.

Hur vet man om det är en slagborr?

Slagborrmaskin. Slagborrmaskiner har – som namnet antyder – en slaggenerator som man kan slå på vid borrning i mycket hårda material som betong och sten. En särskild mekanik i transmissionen slår på borrchuck och borr med upp till 48 000 slag per minut beroende på varvtal – och hjälper dig på så vis i arbetet. OBS!

Kan man använda slagborr som skruvdragare?

Skruvdragare med slagfunktion Den typen av slagfunktion används enbart vid borrning. Man skulle därför kunna säga att skruvdragare med slag är en kombination av skruvdragare och slagborrmaskin. En enkel skruvdragare duger fint till många uppgifter runt om i hemmet. Men för tyngre jobb rekommenderas en borrskruvdragare.

Hur byter man borr på en slagborr?

SE

  1. SE.
  2. HANDHAVANDE.
  3. Djupstopp. Begränsa borrdjupet med djupstoppet (6). För in djupstoppet genom hålet så som visas i bilden. Se till att linjalmarkeringen syns. Se till att änden av djupstoppet är i nivå med borrspetsen. Dra nu tillbaka djupstoppet till önskat borrdjup. Sätta in och byta borr.

Vad används en slagborr till?

Olika borrmaskiner har olika användningsområden och det är viktigt att du förstår vilken som ska användas när. En enkel borrskruvdragare fungerar ofta utmärkt till trä, gips eller plast, men om du ska borra i betong behöver du en slagborr eller borrhammare (med slagfunktionen påslagen).

Hur funkar en Hammarborr?

En borrhammare är en kraftig borrmaskin för borrning främst i betong, stenmaterial och tegel. Borrhammaren skiljer sig från slagborrmaskinen genom att slagen åstadkoms av ett hammarverk som verkligen slår på bakänden av borret/axeln.

Måste man ha slagborr för att borra i betong?

Du använder fel borrmaskin En enkel borrskruvdragare fungerar ofta utmärkt till trä, gips eller plast, men om du ska borra i betong behöver du en slagborr eller borrhammare (med slagfunktionen påslagen).