:

Hur borrar man i taket?

Innehållsförteckning:

  1. Hur borrar man i taket?
  2. Kan man borra i betong?
  3. Kan ej borra i betong?
  4. Hur borrar man i vägg?
  5. Hur borrar man ett hål?

Hur borrar man i taket?

Borra i tak När du vill skruva upp något i taket, t ex en lampkrok, får borrhålet vara max 30 mm, alltså 3 cm djupt. Det beror på att installationer såsom vatten-, vent- och elledningar är dragna i taket. Ett för djupt borrhål kan orsaka stor skada, inte bara i din lägenhet utan även i dina grannars.

Kan man borra i betong?

Det är viktigt att du väljer en borr avsedd för betong eftersom den inte går av lika lätt. Hur stor borren ska vara beror på vilken plugg och skruv du ska använda. Borren ska ha samma diameter som pluggen.

Kan ej borra i betong?

För att inte borra för djupt in är det också bra att använda en borrstoppare. Annars kan pluggen åka för långt in i hållet när man skruvar.

Hur borrar man i vägg?

Håll alltid slagborrmaskinen rakt och tryck vinkelrätt mot väggytan eller arbetsstycket. Om du använder stödhandtaget, så får du bättre kontroll över borrningen. Det går ännu lättare med borrvinkelkontrollen. Du placerar den på arbetsstycket och kan sedan till exempel borra exakt i rät vinkel mot väggen.

Hur borrar man ett hål?

För olika typer av hål:

  1. Till exempel när hastighet är viktigare än fina snitt, välj ett centrumborr eller ett träspiralborr med rätt diameter.
  2. Större hål (vanligen över ca 40 mm), välj en hålsåg med tänder av TCT.
  3. Fina hål välj ett 4-skärigt träspiralborr eller kvistborr.