:

Hur borrar man ett rakt hål?

Innehållsförteckning:

  1. Hur borrar man ett rakt hål?
  2. När använder man en borrmaskin med slag?
  3. Kan man borra genom armeringsjärn?
  4. Hur man borrar i gipsvägg?
  5. Hur borrar man med plugg?
  6. Kan man borra i lättbetong?
  7. Hur borrar man vinkelrätt?
  8. Vad behövs för att borra i betong?

Hur borrar man ett rakt hål?

Håll borren rakt, så att hålet går vinkelrätt in i träet. 2. Vid genomgående borrning, bryt när matar skruven går igenom och borra från motsatt håll, så slipper du fläkskador. 3.

När använder man en borrmaskin med slag?

När det är dags för nya hyllor eller tavlor att fästa upp på väggarna så kan det vara lämpligt med en slagborrmaskin i verktygslådan. Dagens slagborrmaskiner för hobbybruk klarar oftast av fler saken än att bara borra hål, med rätt tillbehör kan man även skruva, slipa, polera, fräsa, borsta och röra om.

Kan man borra genom armeringsjärn?

Man tar en vanlig borrmaskin och en metallborr för att ta sig igenom järnet. Det fungerar men borren kan man kasta efteråt. Det går eventuellt att slipa upp borren igen men man får slipa bort mycket.

Hur man borrar i gipsvägg?

Innan man kan montera den måste man borra ett hål av samma storlek som pluggen. Sen trycker man in den i hålet och knackar den på plats med en hammare. Var försiktig så du inte skadar skivan. När man drar i skruven utvidgar sig pluggen på baksidan och fäster ordentligt.

Hur borrar man med plugg?

borrar du plugghål Hål för pluggar borras mer eller mindre försiktigt beroende på storlek och underlag. Borra alltid i rät vinkel och ändra aldrig riktning medan du borrar. Var särskilt noga när du borrar i mjuka och porösa material, exempelvis lättbetong.

Kan man borra i lättbetong?

Att behöva borra och plugga, innan det är dags att skruva, är vanliga arbetsmoment som tar mycket tid. Med lättbetongskruv kan du skruva direkt i lättbetongen. För de tillfällen då annan skruv än lättbetongskruv behöver monteras, rekommenderar vi att plugg används. ...

Hur borrar man vinkelrätt?

Ett av de enklare sätten att borra hyfsat vinkelräta hål är att använda trådrulle. Gör först en borranvisning, trä på trådrullen på borret och börja borra. Så länge borret går fritt inuti trådrullens hål blir borrningen vinkelrät. En förutsättning är att skillnaden i diameter mellan bor och hål är litet.

Vad behövs för att borra i betong?

Material:

  1. Vid maskinborrning i betong måste skären vara av hårdmetall. ...
  2. I hårt material kan det vara svart att få borren att börja skära. ...
  3. Borrhålet måste vara lika djupt som pluggens och skruvens längd. ...
  4. Borrstål och plugg måste ha samma dimension vilket innebär att skruven alltid ska vara något tunnare.