:

Vad borrar man i kakel med?

Innehållsförteckning:

  1. Vad borrar man i kakel med?
  2. Hur borrar man i badrum?
  3. Hur borrar man med diamantborr?
  4. Hur borrar man i keramik?
  5. Kan man borra i badrum?

Vad borrar man i kakel med?

Kakelplattans hål är däremot svårare att göra något åt. Visar det sig att du ändå måste borra i kaklet behöver du en särskild typ av borr, en så kallad kakelborr. Denna tar sig enkelt igenom kaklet utan att det spricker så länge du är försiktig.

Hur borrar man i badrum?

Att borra hål i kakel När du ska borra kakel i badrummet är det viktigt att: Ha en stark borrmaskin och en vass borr som är lämpad för användning i keramiskt material. Du ska inte använda dig av slagfunktionen i borrmaskinen då den bidrar till att plattan spricker lättare.

Hur borrar man med diamantborr?

Diamantborrar är dyrare, dessa kan borra genom extra hårda plattor. Du kan behöva diamantborr när du skall borra granitkeramik och porslinsklinker. Detta är väldigt hårda material och fungerar så klart också till kakel. När du borrar lite större hål så börja med ett mindre borr och sedan ett större.

Hur borrar man i keramik?

Fäst ett par tejpbitar på fatet, mät och märk ut mitten med ett kryss. Tejpen gör så att porslinet inte spricker så lätt när du borrar sedan och du får bättre fäste med borren. 4. Borra lugnt med kakelborren i genom fatet, vissa porslinstyper är mycket hårda och kan ta lite tid att ta sig igenom.

Kan man borra i badrum?

Förutsättningen för att det inte ska uppstå fuktskador i badrumsväggarna är att tätskiktet är intakt. Men det innebär inte att det är förbjudet att hänga upp hyllor och fästa krokar i badrummet. Fyll borrhålet med silikon så tränger det inte in vatten i väggen.