:

Hur bokförs försäkring?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokförs försäkring?
  2. Kan företaget betala livförsäkring?
  3. Är försäkring en kostnad?
  4. Vilket konto fordonsskatt?
  5. Hur deklarerar man sjukvårdsförsäkring?
  6. Är K klassade försäkringar avdragsgilla?

Hur bokförs försäkring?

Löpande bokföring Erlagda försäkringspremier för t. ex. brand-, avbrotts-, inbrotts-, vattenskade-, maskin-, ansvarighets-, garanti och kreditförsäkringar debiteras oftast konto 6310 Företagsförsäkringar. För att minska kostnaden för försäkringspremierna kan försäkringsavtalet kompletteras med avtal om självrisk.

Kan företaget betala livförsäkring?

Premien är inte avdragsgill. Om en arbetsgivare betalar premier (eller om den anställde betalar premien genom bruttolöneavdrag) för individuell livförsäkring som ägs av den anställde får arbetsgivaren dock avdrag för denna kostnad som för en personalkostnad. ... Utbetalningen från en livförsäkring är skattefri.

Är försäkring en kostnad?

De flesta försäkringar betalas på årsbasis och man brukar periodisera försäkringen eftersom att den oftast är en förutbetald kostnad.

Vilket konto fordonsskatt?

Skatten ska vara bokförd som betald på Transportstyrelsens konto för fordonsskatt den sista dagen i den månaden. Om den sista infaller på en helgdag, ska betalningen vara bokförd som betald senast den nästföljande vardagen.

Hur deklarerar man sjukvårdsförsäkring?

En vårdförsäkringsförmån jämställs med lön och beskattas på samma sätt. Det innebär att du som arbetsgivare betalar både arbetsgivaravgifter och gör skatteavdrag för förmånen. Du behöver också lämna uppgifter om förmånen och skatteavdraget på medarbetarens lönespecifikation.

Är K klassade försäkringar avdragsgilla?

En K-klassad försäkring är en kapitalförsäkring, där premien inte är avdragsgill och beloppen som betalas ut är skattefria.