:

Är Förbrukningsinventarier avdragsgillt?

Innehållsförteckning:

  1. Är Förbrukningsinventarier avdragsgillt?
  2. Vilket konto bokför jag inköp av mobiltelefon?
  3. Vad är förbrukningsinventarier?
  4. Hur länge skall inventarier gå under benämningen förbrukningsinventarier?
  5. Vad är förbrukningsinventariers belopp?

Är Förbrukningsinventarier avdragsgillt?

Utgiften exklusive moms för förbrukningsinventarier som används i en näringsverksamhet är omedelbart skattemässigt avdragsgilla kostnader i inkomstdeklarationen.

Vilket konto bokför jag inköp av mobiltelefon?

Hej! Använd kontot för förbrukningsinventarier när du bokför mobilen. Kostnaden för dina samtalskostnader kör du på 6212.

Vad är förbrukningsinventarier?

  • Detta är kostnadskonton som du använder i din bokföring för att visa att du förbrukat resurser, det vill säga du har köpt något och dragit på dig en kostnad. Förbrukningsinventarier är inventarier med kort livslängd, det vill säga kortare än 3 år men i allmänhet längre än 1 år. Har inventarien dessutom ett obetydligt värde räknas de som ...

Hur länge skall inventarier gå under benämningen förbrukningsinventarier?

  • För att inventarier skall gå under benämningen förbrukningsinventarier skall de ha en ekonomisk livslängd på högst 3 år eller ha ett anskaffningsvärde exklusive moms som understiger ett halvt prisbasbelopp (< 23250 SEK för år 2019). Något omedelbart

Vad är förbrukningsinventariers belopp?

  • Förbrukningsinventariers belopp Med obetydligt värde menas att de kostar mindre än ett halvt prisbasbelopp. För 2020 uppgår prisbasbeloppet till 47 300 kr, vilket innebär att en förbrukningsinventarie inte får vara värd mer än 23 650 kr. Exempel på vanliga förbrukningsinventarier är diverse städutrustning och datortillbehör.