:

Hur bokföra fastighetsreglering?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokföra fastighetsreglering?
  2. Hur bokföra Bokio?
  3. Hur gör man bokföring enskild firma?
  4. Hur bokföra avstyckning?
  5. Är Avstyckningskostnad avdragsgill?

Hur bokföra fastighetsreglering?

Utgifter för lagfart och lagfartsansökan skall läggas till anskaffningsvärdet för fastigheten och bokföras på samma konto som för byggnaden. Utgifter för lagfart och lagfartsansökan klassificeras som en materiell anläggningstillgång eftersom utgiften läggs till anskaffningsvärdet för byggnaden.

Hur bokföra Bokio?

Bokio tolkar uppladdade underlag och föreslår bokföringsmallar som underlaget ska bokföras med. Du söker enkelt på det du vill bokföra eller väljer en mall under kategorier. Har du exempelvis köpt en dator så söker du på "dator" och en mall kommer automatiskt upp för att bokföra just inköp av dator.

Hur gör man bokföring enskild firma?

Vilken bokföringsmetod passar enskild firma? Du bokför genom att dokumentera affärshändelser som sker inom företaget. Dokumentationen kan göras via två metoder, faktureringsmetoden eller kontantmetoden. Kontantmetoden innebär kortfattat att du bokför firmans in- och utbetalningar.

Hur bokföra avstyckning?

Om det är frågan om en mindre utgift så kan avstyckningskostnaden jämföras med ett konsultarvode och bokförs då på 4310, inköp av tjänster. Eftersom ni äger mark arbetar ni förmodligen som ett AB, och har i så fall också en revisor. Kolla med revisorn vilket resonemang som blir vettigast i ert fall.

Är Avstyckningskostnad avdragsgill?

Annan utgift för lantmäteriförrättning avseende mark, till exempel i samband med avstyckning, sammanläggning eller klyvning, är inte omedelbart avdragsgill. Utgiften räknas i stället in i omkostnadsbeloppet för fastigheten och dras av vid en fastighetsförsäljning.