:

Hur bokför man återbetalning från leverantör?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokför man återbetalning från leverantör?
  2. Hur bokför man återbetalning från Fora?
  3. Hur bokför jag återbetalning till kund?
  4. Hur bokför jag en retur?
  5. Hur bokför man Fora?

Hur bokför man återbetalning från leverantör?

Ibland när man har köpt något, kan det hända att man väljer att returnera varan/tjänsten. Har du fått en faktura från leverantören kan du hantera återbetalningen av den, dvs kreditfaktura, på den registrerade leverantörsfakturan i Bokio.

Hur bokför man återbetalning från Fora?

Utbetalningen redovisas i posten Övriga rörelseintäkter i resultaträkningen. Om utbetalningen är exceptionell enligt 5 kap. 19 § ÅRL ska upplysning lämnas om arten och storleken. Om företag som tillämpar K3 bedömer att det ger en mer rättvisande bild, redovisas utbetalningen som kostnadsreduktion.

Hur bokför jag återbetalning till kund?

En redovisningsenhet som tillämpar kontantmetoden bokför en kreditfaktura när återbetalningen till kunden görs och en redovisningsenhet som tillämpar fakturametoden bokför en kreditfaktura när kreditfakturan skapas eller när en återbetalning sker beroende på vilket som inträffar tidigast.

Hur bokför jag en retur?

Det händer ibland att man måste returnera en vara man köpt eller att en kund returnerar varor eller avbeställer redan bokförda tjänster. Detta skall bokföras på samma sätt som köpet eller försäljningen bokfördes. Det kan också hända att en kund betalar en faktura två gånger och du sedan skickar tillbaka betalningen.

Hur bokför man Fora?

Under året bokförs de löpande betalningarna av preliminära premier till Fora på konto 7571. Dessa betalda premier är avdragsgilla i deklarationen. Den del av premierna som avser pensionsförsäkringspremier ska ingå i underlaget för särskild löneskatt.