:

Vad ingår i upplupna löner?

Innehållsförteckning:

  1. Vad ingår i upplupna löner?
  2. Vad är upparbetad kostnad?
  3. Hur bokför man Löneskuld?
  4. Vad är Upplupna kostnader?
  5. Vad är en Upplupen kostnad?
  6. Vad innebär bokföringen av upplupen ränta?
  7. Vad är en Förutbetald kostnad?

Vad ingår i upplupna löner?

Upplupna löner är löner som tjänas in under en period men som betalas ut under en senare period. T. ex. om en anställd jobbar i december månad år 2014 men inte får ut lönen förrän under januari 2015 säger man att lönen (vid den 31 december 2013) är en upplupen lön.

Vad är upparbetad kostnad?

Upparbetade intäkter är en term som används vid entreprenadkontrakt som redovisas med successiv vinstavräkning. Grundtanken är att projektet säljs successivt vart efter det färdigställs. Entreprenadavtalet innehåller ett totalpris för projektet.

Hur bokför man Löneskuld?

För arbetare används konto [7010], för tjänstemän [7210] och för företagsledare [7220]. Samtidigt som löneutbetalningen bokförs kan också alla andra transaktioner som rör just den lönen bokföras. Det är framför allt arbetsgivaravgifter, avgifter till FORA och skatter som brukar bokas vid lönetillfället.

Vad är Upplupna kostnader?

  • Upplupna kostnader är en skuld av levererade varor och utnyttjade tjänster under en redovisningsperiod som en redovisningsenhet inte har erhållit någon leverantörsfaktura på eller inte betalat ersättning för under redovisningsperioden.

Vad är en Upplupen kostnad?

  • En upplupen kostnad avser en utgift för ej fakturerade varuleveranser eller ej fakturerade tjänster som normalt kommer att faktureras eller betalas inom ett år. En upplupen kostnad är en skuld om det är sannolikt att ekonomiska fördelar kommer att flöda ut från redovisningsenheten i framtiden.

Vad innebär bokföringen av upplupen ränta?

  • Bokföringen av upplupen ränta innebära en periodisering av ränteinkomster och ränteutgifter till rätt redovisningsperiod. En intäkt motsvarar det verkliga värdet av utförda prestationer under en redovisningsperiod och en kostnad motsvarar det verkliga värdet av förbrukade resurser eller utnyttjade tjänster under en redovisningsperiod.

Vad är en Förutbetald kostnad?

  • En förutbetald kostnad avser en utgift för ej förbrukade resurser eller ej utnyttjade tjänster som normalt kommer att omvandlas till en kostnad inom ett år. En förutbetald kostnad är en tillgång om det är sannolikt att framtida ekonomiska fördelar kommer att