:

Hur bokföra Importmoms PostNord?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokföra Importmoms PostNord?
  2. Är det moms på frakt PostNord?
  3. Hur bokför man import av varor?
  4. Hur bokföra momsfritt inköp?
  5. Vilken moms är det på Porto?

Hur bokföra Importmoms PostNord?

Exempelvis har Postnord något som kallas för införselmoms på sina fakturor. Detta är ingen moms, utan en avgift som postnord har valt att kalla för införselmoms. Den avgiften går bra att bokföra mot 6991, övriga externa kostnader, avdragsgilla.

Är det moms på frakt PostNord?

Har du ett företag registrerat i Sverige och anlitar ett svenskt fraktföretag för transport och leverans av försändelse till kund tillkommer 25% moms. ... Bokar du frakt och leverans med PostNord till ett land utanför EU kommer fakturan du får från oss alltså ha 0% moms.

Hur bokför man import av varor?

I baskontoplanen bokförs varuinköp i kontogrupp 40, reduktioner av inköpspriser bokförs i kontogrupp 47 och lagerförändringar bokförs i kontogrupp 49. Det momspliktiga beloppet vid import av varor bokförs i kontogrupp 45. Utgående och ingående moms bokförs i kontogrupp 26.

Hur bokföra momsfritt inköp?

Gäller inte inköpet eller försäljningen en momsfri vara eller tjänst så kommer ingående eller utgående moms vara redovisat. Har man momsbefriad verskamhet så får man inte göra avdrag för moms och detta blir istället en kostnad.

Vilken moms är det på Porto?

Det är sedan den 1 april år 2016 inte någon moms på frimärken, porto och postpaket. Kostnaden för frimärken, porto och postpaket i en näringsverksamhet är en skattemässigt avdragsgill kostnad i inkomstdeklarationen.