:

Vad är en a conto faktura?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är en a conto faktura?
  2. Vad är konto 1680?
  3. Vad är förskott till leverantörer?
  4. Vad gäller förskottsbetalningen i leverantörsfaktura?
  5. Vad innebär en förskottsbetalning?

Vad är en a conto faktura?

Med betalning a conto menas en delbetalning som ofta sker som förskottsbetalning. Fakturering a conto innebär att slutreglering av betalningen kommer att ske i samband med slutbetalning av det utförda arbetet.

Vad är konto 1680?

Kortfristiga fordringar kan till exempel vara: 1610 Fordringar hos anställda. 1650 Momsfordran. 1680 Andra kortfristiga fordringar.

Vad är förskott till leverantörer?

  • Förskott till leverantörer. Förskott ibland benämnda à contobetalningar, till säljare/leverantörer redovisas i det köpande företagets bokföring som en fordran. Om det lämnade förskottet inte täcker det slutliga fakturabeloppet uppstår en restskuld som bokförs som leverantörsskuld. Förskottet utgör omsättningstillgång om det avser beställning av ...

Vad gäller förskottsbetalningen i leverantörsfaktura?

  • Gäller förskottsbetalningen en leverantörsfaktura som betalats i förskott, gäller på samma sätt att den ingående momsen ska redovisas när förskottsbetalningen till leverantören genomförs. Det är alltså betalningsdagen som styr momsredovisningen, inte faktureringsdagen.

Vad innebär en förskottsbetalning?

  • En förskottsbetalning innebär att kunden har betalat för varor eller tjänster som ännu inte har levererats eller utförts. Det betyder i sin tur att mottagaren av förskottsbetalningen, till exempel ett företag, har en skuld till kunden i form av varor som inte har levererats eller arbeten som inte har utförts.