:

Hur bokför jag inbetalning till skattekontot?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokför jag inbetalning till skattekontot?
  2. Hur bokföra Tillgodoförd preliminärskatt?
  3. Hur bokförs insättningar till ett skattekonto?
  4. Kan Skatteverket tillgodoräkna en inbetalning?
  5. Kan det uppstå kostnader och intäktsränta på skattekontot?
  6. Hur kan du bokföra skattekonto i enskild firma?

Hur bokför jag inbetalning till skattekontot?

Först betalar du in din skatt, moms och eventuellt sociala avgifter till ditt skattekonto. Denna utbetalning bokförs i autokonteringen mot konto 1630 Skattekonto oavsett vad du det är du betalat. 2. En gång per månad tar du fram ditt kontoutdrag från skattekontot och bokför alla händelser som skett under månaden.

Hur bokföra Tillgodoförd preliminärskatt?

Debiterad bolagsskatt och tillgodoförd preliminärskatt avseende bolagsskatt bokförs mot ett konto i kontogrupp 16 och ett konto i kontogrupp 25. Betalningar till skattekontot bokförs när de sker och debiterad preliminärskatt avseende bolagsskatt bokförs när preliminärskatten har debiterats på skattekontot.

Hur bokförs insättningar till ett skattekonto?

  • Insättningar till ett skattekonto som tillhör en juridisk person bokförs genom att ett konto för kassa och bank i kontogrupp 19 krediteras och att ett konto i kontogrupp 16 debeteras. Insättningar till ett skattekonto som tillhör en delägare i en enskild firma, i ett handelsbolag eller ett kommanditbolag bokförs genom att ett konto för

Kan Skatteverket tillgodoräkna en inbetalning?

  • Det finns en risk för att Skatteverket inte kan tillgodoräkna dig en inbetalning om du har angett någon felaktig uppgift vid inbetalningen, till exempel fel personnummer, fel organisationsnummer eller fel OCR-nummer (identifikationsnummer). I värsta fall kan en inbetalning tillgodoräknas en annan person eller bolags skattekonto.

Kan det uppstå kostnader och intäktsränta på skattekontot?

  • Kostnadsränta & Intäktsränta. Det kan också uppstå Kostnadsränta & Intäktsränta på skattekontot, om man till exempel betalar in för sent, eller har betalat in ett överskott på kontot. De bokförs antingen mot 8423 Räntekostnader för skatter och avgifter eller 8314 Skattefria ränteintäkter.

Hur kan du bokföra skattekonto i enskild firma?

  • Bokföra skattekonto Enskild firma. ... Avräkning för skatter och avgifter (skattekonto), som du lägger upp i bokföringen. Betalningen bokförs sedan direkt mot detta konto. Det går bra att använda bokföringsmallen "Preliminärskatt Aktiebolag", du kan dock välja att justera titeln.