:

Hur bokföra Corona gåva?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokföra Corona gåva?
  2. Vilket konto bokför man presenter på?
  3. Hur bokför man julklapp?
  4. Vad innebär skattefri gåva?
  5. Är lämnade bidrag avdragsgillt?

Hur bokföra Corona gåva?

Bokför julgåva till anställda Med de tillfälliga reglerna gällande coronagåva så får hela värdet av gåvan och momsen, även om det överstiger 2 500 kr/st bokföras som avdragsgillt. Det som däremot gäller är att den överskridande delen måste beskattas av den anställde.

Vilket konto bokför man presenter på?

Kostnader för lämnade bidrag, gåvor och presenter klassificeras normalt som övriga externa kostnader och bokförs i kontogrupp 69.

Hur bokför man julklapp?

Om kostnaden för julgåvorna understiger 500 kr (inklusive moms) är hela kostnaden avdragsgill. Du bokför då kostnaden på bokföringskonto 7690 Övriga personalkostnader och tar upp den moms som står på kvittot eller fakturan.

Vad innebär skattefri gåva?

Huvudregeln är att gåvor från arbetsgivaren är skattepliktiga. Undantaget är julgåvor, jubileumsgåvor och minnesgåvor. En sådan gåva är skattefri så länge gåvans värde, det vill säga marknadsvärdet inklusive moms, inte överstiger vissa beloppsgränser.

Är lämnade bidrag avdragsgillt?

Lämnade donationer kan debiteras konto 6993 Lämnade bidrag och gåvor men skattemässigt medges normalt inte avdrag för sådana utgifter utan dessa betraktas som ej avdragsgilla kostnader som måste återföras i inkomstdeklarationen.