:

Hur bokför man vaccination?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokför man vaccination?
  2. Hur gör du Friskvård i enskild firma?
  3. Kan du dra av Friskvård i en firma rakt av?
  4. Hur bokför du friskvårdsbidraget?
  5. Hur bokförs friskvård på konto 7699?

Hur bokför man vaccination?

Om arbetsgivaren betalar en anställds vaccinationer i samband med en privat resa är detta en skattepliktig förmån. Vaccinationen ska då värderas enligt marknadsvärdet, d.v.s. det pris som vård- eller vaccinationscentraler på orten debiterar.

Hur gör du Friskvård i enskild firma?

  • Friskvård i enskild firma – så gör du Att dra av friskvård i enskild firma rakt av är förbjudet. Däremot kan du som har en egen firma få göra avdrag för “motionsaktiviteter” i rehabiliterande och/eller förebyggande syfte. Några exempel på såna aktiviteter är styrketräning, yoga och simning.

Kan du dra av Friskvård i en firma rakt av?

  • Att dra av friskvård i enskild firma rakt av är förbjudet. Däremot kan du som har en egen firma få göra avdrag för “motionsaktiviteter” i rehabiliterande och/eller förebyggande syfte. Några exempel på såna aktiviteter är styrketräning, yoga och simning.

Hur bokför du friskvårdsbidraget?

  • Så bokför du friskvårdsbidraget. Du bokför friskvårdsbidraget på konto 7699 Övriga personalkostnader. Motkontot är 2440 leverantörsskulder. Momsen är avdragsgill så den tar du med i konteringen och anger momsen för inköp, konto 2641.

Hur bokförs friskvård på konto 7699?

  • Friskvård bokförs på konto 7699 (Övriga personalkostnader).