:

Hur bokför man avgifter till Bolagsverket?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokför man avgifter till Bolagsverket?
  2. Hur bokför man avgifter?
  3. Hur bokför man registreringsbevis?
  4. Hur bokföra förseningsavgift Bolagsverket?
  5. Hur bokför man tillsynsavgifter?

Hur bokför man avgifter till Bolagsverket?

Bolagsverkets registreringsavgift är ej avdragsgill. Använd bokföringsmallen Bolagsverket, Ej avdragsgill. Avgifter som tillkommer vid ändringar till Bolagsverket bokförs med mallen Bolagsverket, avdragsgill.

Hur bokför man avgifter?

Medlemsavgifter är ej avdragsgilla kostnader. Detta bokförs på konto 6982 - Föreningsavgift, ej avdragsgill. Serviceavgifter är däremot en avdragsgill kostnad vilket innebär att den är momsbelagd. Kostnaden för serviceavgifter bokförs på konto 6981 - Föreningsavgift, avdragsgill momsbelagd.

Hur bokför man registreringsbevis?

När registreringsbevisen har levererats så omförs en tillgång av ej levererade registreringsbevis till en kostnad i resultaträkningen. Kostnader för registreringsbevis som avser kunder eller leverantörer klassificeras normalt som övriga externa kostnader och bokförs som övriga försäljningskostnader i kontogrupp 60.

Hur bokföra förseningsavgift Bolagsverket?

När avgifterna har beslutats av Bolagsverket så omförs en tillgång av ej fastställda avgifter till en kostnad i resultaträkningen. Kostnader för förseningsavgifter klassificeras normalt som övriga externa kostnader och bokförs i kontogrupp 69.

Hur bokför man tillsynsavgifter?

Kostnader för tillståndsavgifter och tillsynsavgifter klassificeras normalt som övriga externa kostnader och bokförs i kontogrupp 69.