:

Är julfest avdragsgillt?

Innehållsförteckning:

  1. Är julfest avdragsgillt?
  2. Hur bokför man Coronagåva?
  3. Hur bokför man Sommarpresent?
  4. Hur fakturerar man presentkort?
  5. Är julgåva avdragsgill?

Är julfest avdragsgillt?

Avdrag för personalfest medges för högst två fester per år. Arbetsgivare får göra avdrag för kringkostnader vid ett julbord enligt samma regler som gäller för andra typer av personalfester. Avdrag för kostnader för mat och dryck medges bara för enklare förtäring.

Hur bokför man Coronagåva?

Så länge beloppet är under 2500kr inklusive moms så kan du dra av både moms och inköpet så om du köpet något för 2500kr så bokför den ingående momsen på ex. 26kr och resterande 2000kr på konto 7690 övrig personalkostnad.

Hur bokför man Sommarpresent?

Avdrag medges med 300 kr plus moms (per person) för en representationsgåva. Belopp över denna summa är ej avdragsgillt. Om gåvan uppfyller kriterierna för ovanstående så bokförs det på konto 6993.

Hur fakturerar man presentkort?

Momsregler för köparen Vid inköpet av en flerfunktionsvoucher (presentkort) finns inte någon ingående moms att redovisa eftersom utställaren inte redovisat någon utgående moms. Momsen redovisas när varor eller tjänster tillhandahålls i utbyte mot presentkortet.

Är julgåva avdragsgill?

Julgåvor, jubileumsgåvor och minnesgåvor som du får av din arbetsgivare är i regel skattefria. Huvudregeln är att om du som anställd får en gåva från din arbetsgivare så är den skattepliktig. ... Julgåva – är skattefri för dig som anställd om värdet inte överstiger 500 kr (inklusive moms).