:

Vad gör man på risk 2?

Innehållsförteckning:

 1. Vad gör man på risk 2?
 2. När kan man boka risk 2?
 3. Hur mycket kostar risk 2?
 4. Hur betalar man Risk 2?
 5. Kan man bli kuggad på risk 2?
 6. Måste man ta risk 1 innan man tar Risk 2?
 7. Hur mycket kostar risk 1?
 8. Vad ska man tänka på innan Risk 2?
 9. Vad gör man på risk 2 mc?

Vad gör man på risk 2?

Riskutbildning del 2, eller halkbanan som den ofta kallas, är en praktisk utbildning. Här får du uppleva hur det känns att köra på halt underlag och också praktiskt öva på situationer som kan uppstå i trafiken....Risktvåan Bil (halkbanan)

 1. Mänskligt beteende.
 2. Bilens beteende.
 3. Körning under särskilda förhållanden.

När kan man boka risk 2?

Genomför din risk 2:a så sent i utbildningen det går! Gärna några få dagar innan ditt Teoriprov. Ju mer körvana du har när du gör Risk 2:an, ju mer får du ut av den. Många elever vill gärna göra Risk 2:an så tidigt så möjligt, för dom har hört att den är kul.

Hur mycket kostar risk 2?

Utbildningen tar ca 3 timmar och kostar 2100 SEK.

Hur betalar man Risk 2?

Betalning: kan göras med kort på plats, men det ska vara betalt innan du åker iväg till halkbanan. Om du betalar via bankgiro ska det finnas på vårt konto senast dagen innan. Bokar ni Risk 2 direkt på vår hemsida betalar ni direkt vid bokningen.

Kan man bli kuggad på risk 2?

Så länge du gör som de säger, eller i alla fall försöker, så kan du inte bli kuggad. Risktvåan är bara för att påminna dig om riskerna ute i trafiken.

Måste man ta risk 1 innan man tar Risk 2?

Du måste göra en riskutbildning innan du gör kunskaps- och körprovet för behörighet B. Utbildningen består av två delar: Del 1 handlar om alkohol och droger, trötthet i trafiken och andra riskfyllda beteenden. Del 2 handlar bland annat om hastighet, säkerhet och körning vid olika väg- och väderförhållanden.

Hur mycket kostar risk 1?

Riskutbildning Trafikskolan hjälper dig att boka utbildningen, kör du privat får du själv kontakta en utbildare. Utbildningen är giltig i fem år. Kostnad: Del 1 – cirka 700 kronor, del 2 – cirka 2 000 kronor.

Vad ska man tänka på innan Risk 2?

Några känner sig nervösa inför riskutbildning 2 men det behöver du inte vara. Det finns egentligen inga tydliga förkunskapskrav inför utbildningen, utan det handlar i regel om att följa de instruktioner som ges samt att vara uppmärksam. Själva tanken med halkbanan är egentligen inte att du ska köra perfekt.

Vad gör man på risk 2 mc?

Utbildningen består av två delar: Del 1 handlar om alkohol och droger, trötthet i trafiken och andra riskfyllda beteenden. Del 2 handlar bland annat om hastighet, säkerhet och körning vid olika väg- och väderförhållanden. Manöverbana ingår i den här delen.