:

Vad gör en trafikingenjör?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör en trafikingenjör?
  2. Hur blir man trafikplanerare?
  3. Vad gör en Trafikhandläggare?
  4. Hur mycket tjänar en trafikingenjör?
  5. Vad gör trafikledningen?
  6. Vad gör en Trafiksamordnare?
  7. Vad är trafikteknik?
  8. Vad gör en gatuingenjör?
  9. Hur mycket tjänar en projektingenjör?

Vad gör en trafikingenjör?

Som trafikingenjör på Trafikverket jobbar du med att skapa en säker trafikmiljö. Det innebär att du ställer krav vid vägarbeten, ser till att våra vägar har rätt hastighet eller har den skyltning som behövs för att trafikanterna ska hitta rätt.

Hur blir man trafikplanerare?

Mer information. Rekommenderad bakgrund: Högskoleutbildning 180 hp (120 p) inom samhällsplanering, logistik, ekonomi, teknik, järnväg, eller motsvarande som kan bedömas likvärdigt. I jobbet får du initialt kortare interna utbildningar som är förutsättningar för jobbet som trafikplanerare.

Vad gör en Trafikhandläggare?

Som trafiksäkerhetshandläggare arbetar du med utvecklingen och förvaltningen av Trafikverkets system och regelverk som berör trafiksäkerhet. Samtidigt arbetar du även med att skapa föreskrifter och dokument som är kopplade till säkerhetsfrågor.

Hur mycket tjänar en trafikingenjör?

42 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad gör trafikledningen?

Gemensamt för trafikledare är att de arbetar med att planera, organisera och övervaka trafik. Man ansvarar för att planera trafiken och ser till att den normala driften fungerar. Fokus i arbetet är att resenärer ska färdas på ett säkert sätt och att transporterna ska ske så effektivt som möjligt.

Vad gör en Trafiksamordnare?

Huvudsakliga arbetsuppgifter I arbetet som trafiksamordnare ansvarar du för att säkra tågavgångar och med stöd av IT-system bevaka tågtrafiken. Vid trafikavvikelser planerar du operativt trafiken samt ansvarar för kundomhändertagandet.

Vad är trafikteknik?

Trafikteknik hjälper till att lösa problemen som hindrar den processen. Förutom design och konstruktion av transportinfrastrukturer så handlar trafikteknik om de funktionella delarna av väggeometri som gör att allt flyter, till exempel trafikskyltar, trafiksignaler, vägkorsningar och vägmarkeringar.

Vad gör en gatuingenjör?

Gatuingenjören ansvarar för underhåll, reinvesteringar och anläggningsentreprenad i en beställarroll, vanligtvis inom den kommunala trafikförvaltningen. I arbetet ingår att upphandla, planera, följa upp och utvärdera projekt utförda av entreprenörer.

Hur mycket tjänar en projektingenjör?

Dela

MedellönMedianlönMedelålder
33.250 kr33.000 kr34,6 år