:

Hur bokför man bilförmån?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokför man bilförmån?
  2. Hur bokför man bilförmån i enskild firma?
  3. Hur bokför man Nettolöneavdrag?
  4. Hur bokför man Bruttolöneavdrag?
  5. Hur bokför man intern representation?

Hur bokför man bilförmån?

Kostnader avseende en skattepliktig bilförmån klassificeras normalt som kostnader för transportmedel och bokförs i kontogrupp 56. Moms som inte är avdragsgill som ingående moms bokförs på samma konto som den tillhörande utgiften.

Hur bokför man bilförmån i enskild firma?

Bokföring av bilförmån Har du upprättat förenklat årsbokslut ska du notera värdet av bilförmån som intäkt i bokföringen. Normalt bokförs detta som eget uttag (debet) och intäkt (kredit).

Hur bokför man Nettolöneavdrag?

Nettolöneavdrag klassificeras normalt som personalkostnader och bokförs i kontogrupp 73. Den negativa kostnaden för ett nettolöneavdrag kan även bokföras på ett annat kostnadskonto om man vet vilket kostnadslag som skall reduceras.

Hur bokför man Bruttolöneavdrag?

Svar: Bruttolöneavdraget kan i samband med lönebokningen bokföras på konto 7018 (i kredit). Om löneavståendet gäller en tjänstepensionsförsäkring bokförs premien på konto 7412. Särskild löneskatt på pensionsförsäkringen är 24,26% och bokförs på kontona 75.

Hur bokför man intern representation?

En kostnad för en skattefri förmån av intern representation redovisas normalt i kontogrupp 76 för anställda och i kontogrupp 69 för egenföretagare, momsen redovisas som ingående moms (negativ skuld) för en momsregistrerad fysisk eller juridisk person.