:

Hur bokför jag Självfaktura?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokför jag Självfaktura?
  2. Hur bokför man försäljning omvänd skattskyldighet?
  3. Hur bokför man faktura med omvänd moms?
  4. Är det moms på skrot?
  5. Hur bokföra Självfaktura skrot?
  6. Hur bokför man omvänd byggmoms?
  7. Hur bokför man faktura med omvänd moms Fortnox?
  8. Hur ska en faktura med omvänd moms se ut?

Hur bokför jag Självfaktura?

Även om det säljande företaget skapar egna fakturor (men som aldrig skickas), är det köparens självfakturor som gäller för bokföringen om avtalet mellan parterna anger självfakturering som metod. Säljaren är bokförings- och momspliktig som vanligt.

Hur bokför man försäljning omvänd skattskyldighet?

Om du har faktureringsmetoden så bokför du inbetalningen i autokonteringen mot konto 1510 Kundfordringar. Observera att du tidigare skall ha bokfört upp försäljningen i manuell kontering. Om du har kontantmetoden så bokför du inbetalningen i autokonteringen mot bokföringskonto 3231 Försäljning omvänd byggmoms.

Hur bokför man faktura med omvänd moms?

Hur ska jag bokföra omvänd moms? Om du använder faktureringsmetoden, och har sålt tjänster med omvänd moms, ska du bokföra betalningen på konto 1510 Kundfordringar. Om du använder kontantmetoden ska du använda konto 3231 Försäljnning omvänd byggmoms.

Är det moms på skrot?

Omvänd momsskyldighet tillämpas vid försäljning av följande slag av oädelt metallskrot och -avfall: avfall och skrot av järn eller stål; omsmältningsgöt av skrot av järn eller stål (KN-nummer som börjar med 7204) koppar (KN-nummer som börjar med 7404) nickel (KN-nummer som börjar med 7503)

Hur bokföra Självfaktura skrot?

Om du som säljare får en faktura som köparen har utfärdat (självfaktura) ska du se till att den inte innehåller någon moms. Självfakturan ska i stället innehålla uppgiften ”Omvänd betalningsskyldighet” och både ditt och köparens momsregistreringsnummer.

Hur bokför man omvänd byggmoms?

Det momspliktiga beloppet för inköp av byggtjänster från näringsidkare i Sverige bokförs normalt i kontogrupp 44. Kostnader för underentreprenader bokförs i kontogrupp 46 och övriga externa kostnader bokförs i kontoklass 5 till 6. Utgående och ingående moms bokförs i kontogrupp 26.

Hur bokför man faktura med omvänd moms Fortnox?

Fråga: Hur ska jag fakturera med omvänd byggmoms? Svar: I kundregistret har du möjlighet att koppla en kund till en specifik momstyp. Du finner dessa under Register - Kunder - Faktureringsuppgifter. Ska kunden faktureras med omvänd byggmoms väljer du momstyp SE omvänd skattskyldighet.

Hur ska en faktura med omvänd moms se ut?

Hur ska fakturan se ut vid omvänd moms?

  • Texten ”omvänd betalningsskyldighet” ska framgå
  • Ingen moms ska utgå
  • Köparens momsregistreringsnummer ska framgå