:

Hur är det att röka första gången?

Innehållsförteckning:

  1. Hur är det att röka första gången?
  2. Vad händer när man rökt på?
  3. Hur röker man med rökpistol?
  4. Hur gör man vid varmrökning av röklådan?
  5. När röker du ansiktet och läpparna?

Hur är det att röka första gången?

Ruset. Ett cannabisrus gör ofta att personen först känner sig avslappnad, pratig och kanske fnittrig. Efter en stund övergår ruset i en andra fas då personen kan känna sig mer kreativ, insiktsfull, lugn och positiv. Andra brukar ofta tycka att personen blir mer avskärmad och inåtvänd i denna andra fas.

Vad händer när man rökt på?

Lungorna får svårare att ta upp syre från luften. De röda blodkropparna blir sämre på att transportera syre ut i kroppen, och nikotinet får hjärtat att slå snabbare. De här sakerna gör bland annat att rökare får sämre kondition. Den som röker drar ner flera giftiga ämnen, till exempel tjära och radon, i lungorna.

Hur röker man med rökpistol?

  • När man röker med rökpistol blir det en kallrökning. Rökpistolen funkar så att man lägger en nypa spån i ett litet hål. Därefter tänder man spånet med en tändare och startar fläkten som då leder in röken i en slang. Slangen sätter man i en bunke som är täckt med plastfolie eller ett lock med hål och kork.

Hur gör man vid varmrökning av röklådan?

  • Se till att locket är ordentligt stängt på röklådan, annars kan det sippra in spritångor vilket ger en otäck smak på det som röks. Spånet blöts innan, antingen genom blötläggning eller genom att man sprutar vatten på det med en vanlig blomspruta. Vid varmrökning brukar temperaturen ligga runt 80°C.

När röker du ansiktet och läpparna?

  • När du röker så får du röken i ansiktet och på läpparna. Du torkar ut läppar och ansikte, samtidigt som en hel del kemikalier hamnar i dina porer och i ditt system. Din hud åldras därmed snabbare, du får rynkor och huden blir slappare. Dålig hud är att ses som en vanlig bieffekt av rökning.