:

Vad gör en smed?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör en smed?
  2. Vad är Byggsmed?
  3. Kan smeder?
  4. Hur mycket tjänar en smed?
  5. Har smeden ett?
  6. Vad gör en Byggnadssmed?
  7. Vad använder man Smideshammare till?
  8. Vad tjänar en silversmed?
  9. Vad kostar en smed i timmen?

Vad gör en smed?

Vanligast är att de arbetar som smeder och stålbyggare vid tillverkning och montage av byggnadsstommar som till exempel broar, arenor, industribyggnader eller vanliga bostads- och kontorsbyggnader. I smidesverkstäder tillverkar man också olika detaljer i metaller som rostfritt stål, svartjärn och aluminium.

Vad är Byggsmed?

En Smed kan arbeta med konsthantverk eller inom industrin. Smeder i industrin eller på mindre smidesverkstäder och byggen tillverkar olika detaljer i metaller som rostfritt stål, svartjärn och aluminium. De använder sig av hammare och olika typer av pressar för att bearbeta materialet maskinellt.

Kan smeder?

En smed kan arbeta med rent konsthantverk. Men mycket vanligare är arbete på smidesverkstäder med hantverksmässig tillverkning, med montage/tillverkning på byggen och i industrin och då är det vanligt att smederna kallas för stålbyggare. Smeder arbetar med olika slags svetsmetoder såsom till exempel TIG, MIG osv.

Hur mycket tjänar en smed?

En Smed i Sverige tjänar i snitt 31 400 kr i månadslön. Lönen för en Smed kan dock skilja sig mycket beroende på vem man är och var man arbetar.

Har smeden ett?

Smedjan och dess utrustning Vid varmsmide är ässjan smedens viktigaste verktyg. För smide är generellt städet och hammaren de viktigaste verktygen. Utöver detta finns tänger, huggmejslar, olika ämbar för vatten, handskar, läderförkläde med mera.

Vad gör en Byggnadssmed?

Formar järn eller stål med hjälp av hammare eller press inom verkstads- och byggnadssmide, stålverk och plåtslagerier. Tillverkar konstruktions-, inrednings- och utsmyckningsdetaljer i samband med byggnation eller renoveringsarbeten.

Vad använder man Smideshammare till?

Hammare som har bra balans och underlättar ditt smide. Rätt smideshammare underlättar ditt smidande. Då jag smider själv vet jag vad som krävs för att en hammare ska hålla och lika viktigt, vara bra att arbeta med. Balans och huvudets utformning är två viktiga delar av det hela.

Vad tjänar en silversmed?

Dela

LönAndel
20-21.999 kr15,69 %
22-23.999 kr19,61 %
24-25.999 kr7,84 %
26-27.999 kr9,8 %

Vad kostar en smed i timmen?

Timpris hantverkare Vill man kan man sätta ett tak på vad arbetet får kosta men då är det viktigt att reglera detta i avtal med hantverkaren på förhand. Timpris för olika typer av hantverkare varierar men vill man ha en summa mellan tummen och pekfingret på vad hantverkare kostar är 500 kr/timme ett rimligt timpris.