:

När får man börja tävla i konståkning?

Innehållsförteckning:

  1. När får man börja tävla i konståkning?
  2. Hur mycket tränar konståkare?
  3. När får man åka utan hjälm konståkning?
  4. Vad kostar konståkning i månaden?
  5. Vem är bäst i världen på konståkning?
  6. Hur mycket kostar slipa skridskor XXL?

När får man börja tävla i konståkning?

Barnen är vanligtvis från 7 år och uppåt när de börjar testa. Barnen får inte tävla överhuvudtaget om de inte har Grundtest i Friåkning. När barnen har klarat sin Grundtest Fri får de börja tävla med ett program. Programmet åks till musik och läggs upp efter relativt givna mallar.

Hur mycket tränar konståkare?

Konståkare börjar träna regelbundet vid låg ålder, de tränar på is ofta mellan tre och sex timmar per dag och som kompletterande träning har de markträning med vikter, konditionsträning, dans och aerobiska övningar.

När får man åka utan hjälm konståkning?

Han är skeptisk till att det inte finns någon åldersgräns från förbundets sida. Enligt honom tränar barn, så unga som åtta år, utan hjälm. – Det behövs bara att man ramlar en gång så kan man vara invalid, säger han.

Vad kostar konståkning i månaden?

Skridskoskolan tränar en gång i veckan kostar 600 kr/termin + 150 kr/termin familjemedlemskap. Konståkningsgrupperna tränar från 2 ggr och upp till 6 gånger i veckan på mark och is beroende på vilken nivå man är på terminskostnaden för dessa grupper är från 1930 (två is samt mark) och uppåt beroende på antal pass.

Vem är bäst i världen på konståkning?

Trusova innehar världsrekordet för det fria programmet (166,62 poäng). Hon är den enda kvinnan i världen som kan tävla med fyra kvadrupelhopp (hopp där man snurrar fyra varv): toeloop, salchow, flip och lutz.

Hur mycket kostar slipa skridskor XXL?

VANLIG SLIPNING 79:- Förutom att alla våra varuhus slipar skridskor, kan du också få skridskorna du beställer online slipade. Du gör detta genom att välja Prosharp skridskoslipning under tillbehör.