:

Hur är vintrarna i Stockholm?

Innehållsförteckning:

  1. Hur är vintrarna i Stockholm?
  2. Hur kallt är det i Stockholm på vintern?
  3. Hur var vintrarna förr?
  4. Vilket väder var det ett visst datum?
  5. Hur kallt kan det bli i Stockholm?
  6. Hur kallt är det i Sverige på vintern?

Hur är vintrarna i Stockholm?

Förekomsten av snö i Stockholm har gradvis minskat de senaste 100 åren, eftersom mer nederbörd faller som regn på vintern, beroende på det varmare klimatet. ... Vintern var den första säsongen som var helt isfri enligt SMHI:s statistik, beroende på en rekordvarm vinter.

Hur kallt är det i Stockholm på vintern?

En sommardag i juli blir det ungefär 22 grader på dagen i Stockholm och 18 grader på natten. En vinterdag i januari är det normalt cirka 0 grader på dagen och -2 grader på natten.

Hur var vintrarna förr?

Varje år pratas det om den klara, friska vintern. ... – Jag var med på 1940-talet, så jag kan det där med hur en kall vinter ser ut. Förr var det mycket mer snö och ofta nedåt trettio grader kallt, säger en man. Just att det har varit kallare vintrar under det förra seklet är det många som tror.

Vilket väder var det ett visst datum?

På vår sida Öppna data kan du hämta historiskt väder. Välj först parameter (Lufttemperatur, Nederbördsmängd, Byvind etc). Klicka på någon av prickarna som ligger i det område du är intresserad av. Observera att vissa stationer är äldre, du kan se under vilken tid de var driftsatta genom att klicka på pricken.

Hur kallt kan det bli i Stockholm?

Den lägsta temperatur som uppmätts i Stockholm sedan 1901 är -28,2°C, vilket registrerades 1942. Årets kallaste dag 2020 inträffade den 31 mars då minimitemperaturen var -4,5°C.

Hur kallt är det i Sverige på vintern?

På åtminstone någon plats i norra Norrlands inland brukar temperaturen sjunka under 40 minusgrader varje vinter i samband med att kall luft från Ryssland tränger in och i extrema fall kan temperaturen sjunka ner mot 50 minusgrader. Rekordnoteringen är -52,6 °C i Vuoggatjålme, Lappland 2 februari 1966.