:

När kommer snön 2021 Göteborg?

Innehållsförteckning:

  1. När kommer snön 2021 Göteborg?
  2. När ska det börja snöa i Göteborg?
  3. När kommer den första snön?
  4. När smälter snön i Göteborg?
  5. När blir det sommar i Göteborg 2021?
  6. Hur mycket har det regnat i Göteborg?

När kommer snön 2021 Göteborg?

Göteborg kan förväntas få några dagar av snö i december. Övergripande är den förväntade prognosen ganska mild. Våran väderprognos kan ge dig en bra uppfattning på vad du kan förvänta dig av vädret i Göteborg under december månad.

När ska det börja snöa i Göteborg?

Göteborgs Stad har full beredskap för att hantera snö och halka från 15 oktober till 15 april. Snöröjningen sker i följande prioriteringsordning: När det har hunnit komma två-tre centimeter snö startar plogningen på vägar och gator där det går kollektivtrafik, på huvudvägnätet och på gång- och cykelbanor.

När kommer den första snön?

I vanliga fall brukar det inte snöa förrän i oktober. Det säger meteorologen Jannicke Hansen Geitskaret till SVT. – Det är ovanligt tidigt med snöfall så här i början av september, normalt sett så brukar den första snön komma nån gång under första halvan av oktober, säger Jannicke Hansen Geitskaret.

När smälter snön i Göteborg?

– Om temperaturen sjunker och lägger sig, så kan det bli första snön. Men nu har vi temperaturer som rör sig omkring nollan, och då smälter det bort, säger Max Schildt. Om lågtrycket passerar Göteborg, och temperaturen sjunker, så kan det bli en hel del snö över staden i nästa vecka.

När blir det sommar i Göteborg 2021?

Säsonger i Göteborg

SeasonsMeteorologiskaAstronomiska
Göteborg Våren1 Mars to 31 Maj21 Mars to 20 Juni
Göteborg Sommaren1 Juni to 31 Augusti21 Juni to 20 September
Göteborg Hösten1 September to 30 November21 September to 20 December
Göteborg Vinter1 December to 28 Februari21 December to 20 Mars

Hur mycket har det regnat i Göteborg?

Årstemperaturen i Göteborg har stigit från 7,7 grader till 8,9 grader och medel-årsnederbörden under ett år har ökat från 7 mm när man jämför den senaste 30-års perioden med den förra.