:

Hur blir sommaren iår?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blir sommaren iår?
  2. Hur ska sommaren 2020 bli?
  3. Hur ska sommaren bli?
  4. Hur blir augustivädret 2021?
  5. Hur varmt var det sommaren 2020?
  6. Hur många grader kommer det bli i sommar?

Hur blir sommaren iår?

Efter värmen i juni-juli följde en kylig augustimånad. Årets sommar blev därför på det stora hela varm eller mycket varm, särskilt i södra Sverige. Två saker lär årets sommar bli ihågkommen för.

Hur ska sommaren 2020 bli?

Årets sommar bjöd på temperaturöverskott i hela landet. Efter en delvis rekordvarm juni följde en i allmänhet kylig eller mycket kylig juli innan värmen återkom med besked i början av augusti.

Hur ska sommaren bli?

Nya värmerekord väntar under 2021, som enligt experterna blir det varmaste året någonsin. Men det är inte bara av godo, bakom de höga temperaturerna ligger klimatförändringar. År 2020 var det varmaste året någonsin – i både Sverige och i Europa. Och enligt prognoserna blir 2021 ännu varmare.

Hur blir augustivädret 2021?

Augusti 2021 - Regnig månad med skyfall över Gävle Augustivädret blev en skarp kontrast till den varma och på många håll torra julimånaden. I augusti var det istället molnigt, lågtrycksbetonat och ostadigt väder som dominerade. Det var flera tillfällen med kraftigt regn och lokala översvämningar.

Hur varmt var det sommaren 2020?

Enligt SMHI:s beräkningar blir årsmedeltemperaturen för 2020 omkring 7,5 grader, vilket är en halv grad varmare än 2014 som tidigare hade värmerekordet. – I vintras dominerades vädret av milda sydvästvindar från Atlanten, vilket gör att det varit varmt i hela Skandinavien.

Hur många grader kommer det bli i sommar?

Sverige årliga väder

MånadTemperaturerVädret
maj15° / 7°Varmt
juni18° / 10°Varmt
juli21° / 14°Varmt
augusti20° / 13°Varmt