:

Hur gör man en egen podcast?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man en egen podcast?
  2. Hur hör man en PODD?
  3. Vad gör en PODD bra?
  4. Vad kostar det att lägga ut en podd?
  5. Hur gör man en podcast på Spotify?
  6. Hur börjar man en pod?
  7. Vad krävs för att tjäna pengar på en podd?
  8. Vad kostar det att göra en podd?
  9. Hur mycket kan man tjäna på en podcast?

Hur gör man en egen podcast?

Tre poddhotell för din podcast

  1. Soundcloud. Soundcloud är mest känt för att vara ett stort och väletablerat community för musiker, men här gömmer sig även smidiga verktyg för dig som är poddare. ...
  2. Libsyn. Libsyn är helt och hållet specialiserade på podcasting. ...
  3. Podbean.

Hur hör man en PODD?

Det går utmärkt att antingen vara själv eller sitta flera och prata. Använd med fördel en poddstudio som är ljudisolerad och som har mikrofoner av hög kvalité. Det kommer därmed resultera i att lyssnarna hör och förstår podcasten bättre. Efter inspelningen så behövs avsnittet klippas.

Vad gör en PODD bra?

Det kan handla om hela passager, men också detaljer som att ta bort tystnader eller utfyllnadsljud som ”eeehh” och ”hhmm”. Underskatta inte manus – Ansträng dig och gör förarbetet. Få hjälp med feedback – Se till att kontinuerligt få konstruktiv kritik av någon som vågar säga vad som är bra och vad som inte funkar.

Vad kostar det att lägga ut en podd?

Både Wordpress och Soundcloud erbjuder också möjligheten att betala för fler funktioner. Det ställe där kanske flest letar efter podcasts är i Itunes, och du bör definitivt finnas med där. Det är gratis och enkelt att lägga till sin podd, men det kan ta lite tid innan den godkänns och syns.

Hur gör man en podcast på Spotify?

Med Spotifys nya tjänst Spotify for podcasters kan du enkelt lägga till din podcast. Du fyller bara i din podcasts rss-flöde, sedan läses det automatiskt in till Spotify och syns i biblioteket, sökbart för alla Spotify-användare. För att lägga till din podcast behöver du ett konto hos Spotify.

Hur börjar man en pod?

Steg-för-steg: Så här gör du!

  1. Förbered avsnittet. ”Ha en idé om vilket ämne du ska prata om, och skapa en röd tråd utifrån det! Skriv helst inte ett manus som du läser rakt upp och ner – det blir alldeles för stolpigt.”
  2. Spela in. ”Börja med enkel teknisk utrustning! ...
  3. Distribuera.

Vad krävs för att tjäna pengar på en podd?

Podden kommer fortsätta att stå stark. Senaste året har poddmarknaden formligen exploderat. Antalet podcast blir fler – och fler lyssnar på podcast....I grunden kan man säga att din podd kan finansieras på tre sätt:

  1. Annonser.
  2. Betalat innehåll (lyssnarintäkter alltså)
  3. Sponsring.

Vad kostar det att göra en podd?

Kanske behöver du lägga några hundra på intromusik också om du inte vill använda en gratis. Om du vill ta in hjälp för att klippa kan det kosta kr per avsnitt beroende på vad som ingår, hur podden är uppbyggd och hur långa poddavsnitten är.

Hur mycket kan man tjäna på en podcast?

Alex Schulman och Sigge Eklund har en av Sveriges mest populära poddar, med 750.000 lyssnare så sent som förra veckan. Nu skriver Resumé att det fortsätter spikrakt uppåt. Förra året drog de in nära 200.000 kronor per avsnitt, motsvarande ungefär 10 miljoner kronor för helåret.