:

Vad krävs för att bli doktor?

Innehållsförteckning:

 1. Vad krävs för att bli doktor?
 2. Vad gör en plastikkirurgi?
 3. Vad ska man gå för att bli kirurg?
 4. Hur är det att vara en läkare?
 5. Vad räknas som plastikkirurgi?
 6. Vad räknas som skönhetsoperationer?
 7. Vad gör man på läkarprogrammet?

Vad krävs för att bli doktor?

Vägen för att bli kirurg ser ut som följer:

 • Tre år på gymnasiet.
 • Fem och ett halvt år på läkarprogrammet på högskolan/universitetet.
 • Ett och ett halvt år AT-tjänstgöring.
 • Fem års specialisering till kirurg (eller flera andra val).

Vad gör en plastikkirurgi?

Ofta handlar plastikkirurgi om att någon vill förändra sitt utseende, till exempel en annan form på sin näsa eller mindre utstående öron. Plastikkirurger arbetar även med rekonstruktiv kirurgi, vilket betyder att återställa utseendet till följd av en sjukdom, olyckshändelse eller brott.

Vad ska man gå för att bli kirurg?

Kirurg är en typ av specialistläkare och för att bli specialistläkare måste du först utbilda dig till läkare på universitet/högskola, den utbildningen är 5,5 år lång. Antagningspoängen för läkarprogrammet kan se olika ut beroende på var i Sverige du studerar men oftast ligger det mellan 21,5-22,5 poäng.

Hur är det att vara en läkare?

Läkare är ett samlingsnamn för underläkare och specialistläkare. ... Som läkare på sjukhus kan du arbeta inom många områden till exempel kirurgi, psykiatri, ortopedi. Läkare undersöker patienter, ställer diagnoser och se till att de får de behandlingar och vård som krävs.

Vad räknas som plastikkirurgi?

Plastikkirurgi eller rekonstruktionskirurgi är sådan kirurgi som syftar till att återställa eller förbättra kroppsvävnad. Plastikirurgin kan därför dels återställa kroppsdelar efter sjukdomar och olyckor (till exempel efter cancer), dels företas som skönhetsoperation.

Vad räknas som skönhetsoperationer?

Med skönhetsingrepp menas estetiska kirurgiska ingrepp och estetiska injektionsbehandlingar som görs för att förändra utseendet, till exempel fillers och botox. Denna information handlar inte om medicinska behandlingar för att förebygga, utreda och behandla sjukdomar och skador.

Vad gör man på läkarprogrammet?

Du lär dig om den friska kroppen, om sjukliga förändringar och om hur människor upplever hälsa och sjukdom. På termin 6-9 är fokus på att integrera de tidigare kunskaperna med diagnostik, behandling och bemötande vid olika sjukdomar, och det ingår handledd tjänstgöring i sjukvården.