:

Hur blir man logistiker?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blir man logistiker?
  2. Vad gör en logistikchef?
  3. Vad gör en Logistikutvecklare?
  4. Vad gör en transport manager?
  5. Vad gör en Affärslogistiker?
  6. Vad gör en Transportlogistiker?
  7. Vad tjänar en Supply Chain Coordinator?
  8. Vad gör en Logistikansvarig?
  9. Vad tjänar en Logistikutvecklare?
  10. Vad tjänar en Supply Chain Manager?

Hur blir man logistiker?

Utbildningsvägarna för en logistiker varierar. Det finns flera treåriga kandidatprogram men också fyraåriga civilekonom- och femåriga ingenjörsprogram som erbjuder inriktning mot logistik. Det finns även utbildningar i logistik inom Yrkeshögskolan som är upp till två år långa.

Vad gör en logistikchef?

Planerar, leder och samordnar verksamheten inom det egna ansvarsområdet. Följer upp och utvärderar verksamheten mot uppsatta mål. Vidtar eller föreslår åtgärder vid avvikelser.

Vad gör en Logistikutvecklare?

Du kommer att vara involverad i hela logistikprocessen från prognos till leverantörer, samarbeta med interna intressenter över till att driva leveransperformance ut mot våra kunder. Logistikutveckling arbetar ständigt med analyser och optimering av hemtagningskostnader, lagernivåer och leveransförmåga.

Vad gör en transport manager?

Gemensamt för Transport Managers oavsett var de arbetar, i företag, organisationer eller på en myndigheter, är att de självständigt kan driva den löpande verksamheten, kan analysera och lösa olika typer av transportrelaterade problem samt kan vara drivande i förnyelse- och innovationsarbetet inom sin verksamhet.

Vad gör en Affärslogistiker?

Som affärslogistiker arbetar du med att planera, organisera och effektivisera logistiken hos företag och organisationer. Du genomför inköp, försäljning, förhandlingar, transporter och skeppning av varor till och från utlandet. Med denna utbildning får du kompetens att göra detta med ett miljövänligt förhållningssätt.

Vad gör en Transportlogistiker?

OM UTBILDNINGEN Som transportlogistiker arbetar du med transporter av varor för företag och verksamheter. Du arbetar med planering, organisering och verkställande av transporter på ett så effektivt och hållbart sätt som möjligt.

Vad tjänar en Supply Chain Coordinator?

Marknadslönen 2021 för logistiker ligger mellan 34 000 och 46 000 kronor per månad. Planerar, styr och utformar företagens material- och informationsflöden.

Vad gör en Logistikansvarig?

Logistik är kunskapen om att leda och kontrollera materialflöden samt till dessa kopplade resurs-, informations- och monetära flöden. Det handlar om att uppnå högsta möjliga effektivitet genom bra service och låga kostnader, för att därigenom tillfredsställa olika parter i en flödeskedja.

Vad tjänar en Logistikutvecklare?

44 300 kronor Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad tjänar en Supply Chain Manager?

44 300 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.