:

Hur blir man kommendörkapten?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blir man kommendörkapten?
  2. Hur blir man kapten Försvarsmakten?
  3. Hur lång tid tar det att bli general?
  4. Hur blir man överstelöjtnant?
  5. Hur lång tid tar det att bli löjtnant?
  6. Hur mycket tjänar en överstelöjtnant?

Hur blir man kommendörkapten?

En officer kan utnämnas till kommendörkapten efter att ha genomgått Försvarshögskolans tvååriga högre stabsutbildning.

Hur blir man kapten Försvarsmakten?

Officersprogrammet är en treårig utbildning som ger akademiska poäng och leder till en officersexamen. Den genomförs i Försvarshögskolans regi. Du kan även studera till Specialistofficer under 1,5 år på någon av Försvarsmaktens skolor runt om i landet.

Hur lång tid tar det att bli general?

Efter ytterligare ca två års arbete och förkovring i den nya befattningen kan man bli utnämnd till graden överstelöjtnant. På den nivån kan man t ex jobba på Arméstaben som sektionschef med uppgift att leda kvalificerat stabsarbete inom sitt område.

Hur blir man överstelöjtnant?

En officer ska i regel ha haft sin grad i minst två år innan han eller hon kan befordras. Beslut om befordran fattas av chefen på det förband där officeren tjänstgör. För befordran till överstelöjtnant, kommendörkapten eller högre grader fattas beslut om befordran av Försvarsmaktens personaldirektör på Högkvarteret.

Hur lång tid tar det att bli löjtnant?

För att bli antagen till officersprogrammet måste man ha genomgått militär grundutbildning. Varje år antas 100-150 officersaspiranter till programmet. Fänriken kan tjänstgöra i befattningar som till exempel plutonchef eller teknisk officer. Efter två års godkänd tjänstgöring befordras fänriken till löjtnant.

Hur mycket tjänar en överstelöjtnant?

46 100 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.