Hur tränar man på att skriva?
Innehållsförteckning:
- Hur tränar man på att skriva?
- Hur skriver man en problematiserande text?
- Varför ska man lära sig att skriva?
- Hur får man sin text saklig och opartisk?
- Hur gör man när man problematiserar?
Hur tränar man på att skriva?
Ofta är det så att man lär sig att skriva genom att läsa vad andra skrivit och sedan analysera varför man gillar vissa stycken mer än andra. Man kan låna snygga formuleringar men det är ännu bättre att försöka förstå vad det är som gör dem bra så att man själv kan åstadkomma samma sak utan att bara kopiera rakt av.
Hur skriver man en problematiserande text?
Problematisera Belysa något ur olika perspektiv. Visa vad som talar för och emot en tolkning. Lyft fram olika synsätt. Påvisa Lägga fram bevis för något.
Varför ska man lära sig att skriva?
Att lära sig läsa och skriva kan betraktas som en grundläggande rättighet som alla människor bör få möjlighet till. Genom språk kan man uttrycka sina idéer och tankar och att behärska skriftspråket är därför av stor betydelse för att man ska kunna fungera som en oberoende medborgare i det nya landet.
Hur får man sin text saklig och opartisk?
Var saklig och opartisk Ett referat ska vara sakligt och korrekt. Sakligt innebär att man inte lägger till något som inte finns i ursprungstexten och korrekt innebär att alla uppgifter är riktigt återgivna. Kravet på saklighet innebär också att man inte får undan- hålla några väsentliga fakta, alltså smussla undan dem.
Hur gör man när man problematiserar?
Att problematisera är…
- Att tänka på något på ett annat sätt.
- Att inte ta något för vad det verkar vara utan som eventuellt något annat.
- Att förstå något på ett annat sätt genom att ”se” på det annorlunda.