:

Hur blir jag kund i Avanza?

Innehållsförteckning:

 1. Hur blir jag kund i Avanza?
 2. Är det gratis att bli kund på Avanza?
 3. Vad kostar det att byta fonder Avanza?
 4. Hur mycket tar Avanza i avgift?
 5. Kan jag ha flera ISK konton på Avanza?
 6. Hur kan du flytta din Isk till Avanza?
 7. Vad är Avanza private banking?
 8. Kan man öppna ett Isk konto hos Avanza?

Hur blir jag kund i Avanza?

Är du är bosatt inom EU/EES och har ett svenskt personnummer blir du kund genom att registrera dig på vår sajt och klicka på Bli kund uppe i högra hörnet. Vi skickar sedan ut ett avtal och information om kompletterande dokument som behöver skickas till oss på posten.

Är det gratis att bli kund på Avanza?

Vi har inga kontoavgifter för våra konton - se själv! Prislistan är indelad efter olika kontoformer. Den är oberoende av vilken courtageklass eller förmånsnivå du har. För handel och tjänster gäller våra prislistor.

Vad kostar det att byta fonder Avanza?

Till skillnad mot aktiehandel så betalar du ingen köpavgift (courtage) när du köper eller säljer en fond på sajten eller i appen hos Avanza. Däremot betalar du courtageavgift om du lägger en order via telefon hos våra mäklare. Fondbolagen kan ibland ta ut en köp- och säljavgift för att handla fonden.

Hur mycket tar Avanza i avgift?

Minimicourtage på 39 SEK på Stockholmsbörsen och rörligt courtage på 0,15%. Medium - Courtageklass som passar de som gör affärer mellan 46 0 499 SEK. Minimicourtage på 69 SEK på Stockholmsbörsen och rörligt courtage på 0,069%. Fast Pris - Courtageklass som passar de som gör affärer från 143 500 SEK.

Kan jag ha flera ISK konton på Avanza?

Det går utmärkt att ha flera ISK och det finns ingen tydlig nackdel att ha flera ISK. Tvärtom, många är vi som tycker att sparandet blir mer strukturerat.

Hur kan du flytta din Isk till Avanza?

 • Om du vill flytta din ISK från Swedbank till Avanza så kan du göra det. Det kostar inget att flytta ditt ISK till Avanza. Att flytta svenska värdepapper från din ISK i Swedbank är gratis. Om din ISK innehåller utländska värdepapper så måste du dock betala en avgift om 500kr för att flytta dessa.

Vad är Avanza private banking?

 • Avanza private Banking. För att uppnå kraven för Private Banking kund hos Avanza så måste du, ditt hushåll eller ditt företag ha 3 miljoner i kapital. Du kan alltså samla hushållets kapital hos Avanza för att få bättre villkor.

Kan man öppna ett Isk konto hos Avanza?

 • Avanza ISK är ett av de absolut bästa alternativen om du vill öppna ett ISK konto. De erbjuder bra service, låga avgifter och ett stort utbud av fonder och andra finansiella instrument att handla med. Jag rekommenderar varmt Avanza om du vill ha öppna ett ISK konto. Att öppna ett ISK konto hos Avanza är helt gratis.