:

Vad ska man göra om man bråkar med sin pappa?

Innehållsförteckning:

 1. Vad ska man göra om man bråkar med sin pappa?
 2. Vad ska man göra om man blir slagen av sina föräldrar?
 3. Varför slår pappa mig?
 4. Hur mycket är det normalt att bråka?
 5. Vad händer om föräldrar slår sina barn?
 6. Får ångest av min pappa?

Vad ska man göra om man bråkar med sin pappa?

Vad kan jag göra?

 1. Fundera på vad som är jobbigt, och hur du skulle vilja att det var i stället. ...
 2. Försök tänka dig in hur de vuxna tänker. ...
 3. Skriv ett meddelande, brev eller mejl till de vuxna. ...
 4. Prata med en annan vuxen som du litar på. ...
 5. Prata med en kompis.

Vad ska man göra om man blir slagen av sina föräldrar?

Du kan skriva ner vad som har hänt och visa om det känns svårt att prata om det. Du kan också kontakta en ungdomsmottagning, skolsköterskan, skolkuratorn eller bup, barn- och ungdomspsykiatrin för att få hjälp. Du kan även kontakta socialtjänsten om du inte är trygg hemma.

Varför slår pappa mig?

Du kanske är orolig för dina syskon, din mamma eller över din pappas drickande. Då behöver hela familjen få hjälp. Det skulle ju vara hur bra som helst om din pappa fick hjälp att minska sitt drickande och få hjälp med sin aggressivitet. Att han slutar att slå.

Hur mycket är det normalt att bråka?

”Att bråka är normalt” Par som bråkar håller nämligen ihop längre. Det är framförallt de argumenterande bråken som anses vara positiva – inte destruktiva bråk. – Att bråka är normalt. Många par tror att gräl är tecken på ett dåligt förhållande, men det är faktiskt en väldigt viktig del.

Vad händer om föräldrar slår sina barn?

Föräldrar får inte slå sina barn, det är olagligt. Du har enligt lag rätt att slippa våld hemma. Om ens föräldrar slår en är det vanligt att tänka att det är ens eget fel. ... Men ofta är det så att föräldrarna själva behöver hjälp och stöd, för att hitta sätt att vara mot sina barn som inte skadar dem.

Får ångest av min pappa?

BUP svarar: Eventuell kritik från föräldrarna är alltid inbäddad i denna grundkänsla.Om man inte känner sig bekräftad blir man ledsen, till och med förtvivlad, som jag tror du också är. Du har dåligt samvete för du har inte varit uppriktigt mot dina föräldrar om hur du använder dina pengar.