Var utbildas lantmästare?
Innehållsförteckning:
- Var utbildas lantmästare?
- Vad är en Agrotekniker?
- Vad gör man som jägmästare?
- Vad kan man jobba med som agronom?
- Vad krävs för att bli agronom?
- Vad jobbar en lantmästare med?
- Hur mycket tjänar man som jägmästare?
- Vad gör en Livsmedelsagronom?
Var utbildas lantmästare?
Lantmästare är en universitetsutbildning som ger en bred och praktiskt förankrad kunskap om jordbrukets förutsättningar. Utbildningen bedrivs av Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) på Alnarp i Skåne och omfattar 180 högskolepoäng (tre års heltidsstudier).
Vad är en Agrotekniker?
Agrotekniker har kunskaper och färdigheter att framgångsrikt starta, driva och utveckla ett lantbruksföretag. Det är viktigt att bygga sitt eget nätverk i branschen.
Vad gör man som jägmästare?
Jägmästare arbetar ofta i skogsbranschen inom områden som skogsbruk, marknadsföring, försäljning, ekonomi, affärsutveckling, rådgivning, produktförädling, forskning eller med miljö och naturvård.
Vad kan man jobba med som agronom?
Agronomers arbetsuppgifter är oftast relaterade till livsmedelsproduktion, landsbygdsutveckling eller miljö. De vanligaste arbetsuppgifterna är handläggning, rådgivning, forskning, marknadsföring/försäljning samt verksamhetsledning. Fler och fler agronomer jobbar med miljö och andra hållbarhetsfrågor.
Vad krävs för att bli agronom?
För att kunna bli agronom så behöver studera på något av agronomprogrammen på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) som ligger i Uppsala. Ett lämpligt program att studera på gymnasiet för att bli agronom är Naturvetenskapsprogrammet med Naturvetenskapsinriktningen.
Vad jobbar en lantmästare med?
Lantmästare är inriktade på hållbar livsmedelsproduktion och arbetar ofta i en arbetsledande position med rådgivning eller marknadsföring mot lantbruksföretag. Det är även vanligt att arbeta på konsultföretag, länsstyrelser, kommuner eller skolor.
Hur mycket tjänar man som jägmästare?
38 800 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.
Vad gör en Livsmedelsagronom?
Agronomers arbetsuppgifter är vanligtvis relaterade till lantbruk, livsmedelsproduktion eller miljö. Arbetsuppgifterna kan vara exempelvis handläggning, rådgivning, forskning, marknadsföring/försäljning, utveckling, kvalitetssäkring samt verksamhetsledning.