:

Är Jula svenskt?

Innehållsförteckning:

 1. Är Jula svenskt?
 2. Varifrån kommer Jula?
 3. Vem äger Jula?
 4. Vilket år startade Jula?
 5. Hur mycket omsätter Jula?
 6. Hur många Jula butiker finns det i Sverige?
 7. Var tillverkas Hamron?
 8. Var tillverkas Kayoba?
 9. Vem tillverkar menuett?
 10. Vem äger Stora Ek?

Är Jula svenskt?

Historien börjar med en vedkap på gården Jultorp i utkanten av Varaslätten i Västergötland. Det är en framgångssaga präglad av nyfikenhet, drivkraft och stark entreprenörsanda. Jula är familjeföretaget som blivit en internationell koncern med flera bolag och varuhus i Sverige, Norge och Polen.

Varifrån kommer Jula?

På gården Jultorp i utkanten av Varaslätten i Västergötland har historien om Jula sin början. Det är en framgångssaga präglad av nyfikenhet, drivkraft och stark entreprenörsanda.

Vem äger Jula?

Jula Holding Ab Jula AB/Parent organizations

Vilket år startade Jula?

1979 Jula AB/Founded

Hur mycket omsätter Jula?

Jula är ett av dessa bolag. För 2019 uppgick omsättningen till 8,2 miljarder kronor och vinsten efter finansnetto till 743 miljoner kronor. För 2020 ökade omsättningen till 9,8 miljarder kronor och motsvarande vinst till svindlande 1,3 miljarder kronor.

Hur många Jula butiker finns det i Sverige?

Jula erbjuder händiga människor ett brett och noga utvalt sortiment av produkter för hemmet, trädgården och fritiden till låga priser. Detta erbjuds via en stark e-handel och totalt 100 varuhus, 53 i Sverige, 34 i Norge och 13 i Polen.

Var tillverkas Hamron?

Julalånet

 • Eslöv.
 • Falköping.

Var tillverkas Kayoba?

Ortler Stads- och trekkingcyklar med mittmotorer. Tillverkas i Tyskland.

Vem tillverkar menuett?

Användarvillkor

 • Upphovsrätt. Innehållet på den här webbplatsen är upphovsrättsskyddat och tillhör Jula. ...
 • Varumärken. Anslut, Axley, Bluewear, Hardhead, Cur Aqua, Hamron, Kayoba, Kayoba Marine, Marquant, Meec, Meectools RedSeries och Menuett är Julas varumärken. ...
 • Övrigt.

Vem äger Stora Ek?

Ragnar Utnes fastigheter har sålts på exekutiv auktion. Jula-koncernens ägare betalade 237 miljoner kronor får båda fastigheterna. När budgivningen på fastigheten Stora Ek hade passerat 100 miljoner kronor gav sig Julas ägare Karl-Johan Blank, 51, in i leken.