:

Vilka bilar är befriade från fordonsskatt?

Innehållsförteckning:

 1. Vilka bilar är befriade från fordonsskatt?
 2. Vad är skatten på min bil?
 3. Vad kommer min bil Kosta i skatt 2021?
 4. Hur räknar man ut fordonsskatt?
 5. Vilka bilar blir skattebefriade 2020?
 6. När blir ett fordon skattepliktigt?
 7. När ska man betala fordonsskatt?
 8. Vad händer med bilskatt vid ägarbyte?
 9. Vilka bilar får högre skatt 2021?
 10. Vilken bil ska jag köpa 2021?

Vilka bilar är befriade från fordonsskatt?

Följande fordon är inte fordonsskattepliktiga:

 • motorcyklar, bussar, lastbilar och personbilar som är 30 år eller äldre och som inte används i yrkesmässig trafik (åldern beräknas som skillnaden mellan fordonsåret* och innevarande kalenderår)
 • mopeder.
 • traktorer klass II (jordbrukstraktorer)

Vad är skatten på min bil?

Om det gäller ett fordon som du äger, ser du uppgift om fordonsskatt genom att logga in i tjänsten Fordonsuppgifter - ditt fordon eller i vår app Mina fordon. Om det gäller ett fordon som någon annan äger, kan du använda tjänsten Fordonsuppgifter - sök med registreringsnummer.

Vad kommer min bil Kosta i skatt 2021?

Från den 1 april 2021 sänks även gränsen för när en förhöjd fordonsskatt tas ut från 95 g/km till 90 g/km. Fordon som släpper ut 90-130 g/km får en fordonsskatt på 107 kr/km och därefter 132 kr/g för det utsläpp som överstiger 130 gram. Fordon som släpper ut 60-90 g/km får varken bonus eller drabbas av höjd skatt.

Hur räknar man ut fordonsskatt?

Fordonsskatt för personbilar klass I, personbilar klass II (husbilar), lätta lastbilar och lätta bussar beräknas antingen utifrån fordonets vikt eller utifrån hur mycket koldioxid (CO2) som fordonet släpper ut vid blandad körning.

Vilka bilar blir skattebefriade 2020?

10 bilar som blir skattefria – och kommer öka i värde

 • Audi V8. Idag tänker de flesta på Audi som ett premiummärke men så har det inte alltid varit. ...
 • BMW 3-serie (E36) ...
 • BMW 8-serie. ...
 • Citroën XM. ...
 • Mazda MX-5. ...
 • Peugeot 405 Mi16. ...
 • Jaguar XJ40. ...
 • Volvo 440.

När blir ett fordon skattepliktigt?

Skatteplikt. 1 § Motorcyklar och bilar samt släpvagnar med skattevikt över 750 kilogram är skattepliktiga för saluvagnsskatt om de får användas med stöd av en saluvagnslicens som har meddelats enligt lagen (2019:370) om fordons registrering och användning.

När ska man betala fordonsskatt?

Om fordonsskatten är högst 3 600 kronor per år betalas skatten en gång per skatteår och om skatten överstiger 3 600 kronor per år betalas den tre gånger per skatteår.

Vad händer med bilskatt vid ägarbyte?

Om ägarbyte och avställning eller avregistrering anmäls samtidigt på registreringsbeviset (eller via vår app Mina fordon), betalar vi tillbaka skatten till den nya ägaren. ... Fordonsskatt betalas då tillbaka till bilhandlaren (som är den nya ägaren).

Vilka bilar får högre skatt 2021?

Malusskatten för bensin- och dieselbilar kommer att höjas. Förändringarna innebär att bensin- och dieseldrivna bilar får en höjning av skatten på 30-50 procent, beroende på bil. Enligt CarUp:s beräkningar får en vanlig Volvo V60 B4 skatten höjd från cirka 5600 kr per år till över 8000 kr per år.

Vilken bil ska jag köpa 2021?

Här är Waykes topp 5 familjebilar 2021 du borde ta en extra titt på:

 1. Volvo XC60. Att Volvo är en av de ledande bilmärkena på marknaden inom kategorin säkerhet är sedan länge vida känt. ...
 2. Volkswagen Tiguan. ...
 3. BMW 5-Serie. ...
 4. Audi A6. ...
 5. Skoda Superb.