:

Hur går man ur Unionen?

Innehållsförteckning:

  1. Hur går man ur Unionen?
  2. Hur avslutar jag a-kassa Unionen?
  3. Vad ingår i unionens medlemskap?
  4. Hur går man ur Handels?
  5. Hur funkar A-kassa Unionen?
  6. Har Unionen en A-kassa?

Hur går man ur Unionen?

Gå ur facket

  1. Du måste skriftligen säga upp ditt medlemskap. ...
  2. Uppsägningstiden är två månadsskiften.
  3. Är du medlem i Unionens A-kassa måste du även höra av dig till A-kassan för att göra utträde.
  4. Observera att eventuella försäkringar eller andra förmånsavtal kan upphöra att gälla i samma stund som du lämnar Unionen.

Hur avslutar jag a-kassa Unionen?

Det är enkelt att avsluta medlemskapet Du avslutar snabbast och enklast medlemskapet genom att logga in på Mitt medlemskap och klicka på länken Avsluta medlemskap. Du hittar länken i rutan Frågor och svar på startsidan. För att logga in på Mitt medlemskap behöver du ha en e-legitimation, till exempel ett Mobilt BankID.

Vad ingår i unionens medlemskap?

I medlemsavgiften för Unionen ingår inkomstförsäkring och livförsäkring om du blir arbetslös. Som medlem kan du även teckna andra förmånliga försäkringar.

Hur går man ur Handels?

Ring oss på Handels Direkt 07, knappval 1, så hjälper vi dig! Det går även bra att chatta med oss via Mina sidor. Öppettider för medlemsservice hittar du här. Uppsägning av medlemskapet måste ske skriftligt.

Hur funkar A-kassa Unionen?

Det är ditt medlemskap i a-kassan som gör att du får arbetslöshetsersättning om du förlorar ditt jobb. När du också är med i fackförbundet Unionen toppar du upp med en bra inkomstförsäkring, som gör att du även kan få ersättning för lönedelar som ligger högre än de som täcks av a-kassan.

Har Unionen en A-kassa?

Unionen och Unionens a-kassa - två skilda organisationer Unionen och Unionens a-kassa är två skilda organisationer. Det betyder att du som medlem i Unionen kan välja vilken a-kassa du vill. Är du medlem i Unionen är det dock viktigt att du också är med i en a-kassa. Det finns 25 stycken a-kassor i Sverige.