:

Vilket tvättmedel ska man ha?

Innehållsförteckning:

  1. Vilket tvättmedel ska man ha?
  2. Vilken behållare tvättmedel?
  3. Vad kan man använda tvättmedel till?
  4. Vilket tvättmedel är bäst för maskinen?
  5. Vilket tvättmedel är miljövänligast?
  6. Vilket fack för tvättmedel?
  7. Var ska man hälla flytande tvättmedel?
  8. Vad händer om man glömmer tvättmedel?
  9. Vad betyder det då att ett tvättmedel är miljömärkt?

Vilket tvättmedel ska man ha?

Rekommenderade tvättmedel för dina kläder: Använd pulvertvättmedel för vita kläder, helst ett grovtvättmedel, eftersom de innehåller blekmedel och optiska vitmedel som hjälper till att hålla dina kläder vita.

Vilken behållare tvättmedel?

Allra vanligast är tre olika behållare i facket med symbolerna I, II och *. I-symbolen: gäller tvättmedel för förtvätt när du har kläder som är riktigt smutsiga. Används sällan, men kan vara bra att veta. II-symbolen: här häller du tvättmedlet i när du ska köra en vanlig tvätt utan förtvätt.

Vad kan man använda tvättmedel till?

Tvättmedel och sköljmedel. Under en dag kommer dina kläder i kontakt med svett, hudceller, mat, smuts, hår osv. Tvättmedel hjälper dig att få bort sådant. Ett sköljmedel, även kallat mjukmedel, mjukar upp tyget – och gör det mindre hårt mot huden.

Vilket tvättmedel är bäst för maskinen?

Fördelar - pulvertvättmedel:

  • Ur miljösynpunkt mer fördelaktigt då det är mer koncentrerat. Kräver därmed mindre dosering och färre transporter.
  • Billigare per tvätt jämfört med flytande tvättmedel.
  • Bättre på vittvätt. Innehåller blekmedel vilket flytande tvättmedel inte gör.

Vilket tvättmedel är miljövänligast?

Det bästa för vår miljö är att använda ett tvättmedel som är märkt med Svanen eller Bra Miljöval. Tänk också på att dosera rätt och inte ha för mycket tvättmedel. Om man kan undvika att använda sköljmedel när man tvättar så blir det ännu bättre för miljön i och med att färre kemikalier släpps ut.

Vilket fack för tvättmedel?

Lägg i tvättmedel eller sköljmedel i fack I, II eller . Fack I: Tvättmedel för förtvätt och blötläggning. Fack II: Tvättmedel för huvudtvätt, blekning, stärkning och tvåltvättprogrammet. Fack : Sköljmedel för sista sköljningen.

Var ska man hälla flytande tvättmedel?

Häll tvättmedlet i doseringsfacket eller i en tvättboll som du ställer direkt på kläderna i maskinen, och starta sedan maskinen. Korrekt dosering kan göra underverk för din tvätt. Men kom ihåg att vattnets hårdhet – och hur smutsig tvätten är – kan påverka hur mycket tvättmedel du behöver använda.

Vad händer om man glömmer tvättmedel?

Det är lätt att ta förmycket tvättmedel än vad som egentligen behövs. Det är inte bra för miljön och gör att medlet inte sköljs ut och det stannar kvar i kläderna. Dosera efter hur hårt/mjukt vattnet är där du bor. ... Om du glömt köpa tvättmedel, kan du använda Yes-diskmedel.

Vad betyder det då att ett tvättmedel är miljömärkt?

När du köper rengöringsmedel ska du alltid välja miljömärkta produkter. Men detta är särskilt viktigt att tänka på när det gäller tvättmedel. Kemikalierna kommer ut i avloppet och reningsverken har svårt att få bort dessa miljögifter. Ett miljömärkt tvättmedel är inte mindre effektivt än ett vanligt tvättmedel.