:

Varför bitshållare?

Innehållsförteckning:

  1. Varför bitshållare?
  2. Vilken bits till skruv?
  3. Vad finns det för bits?
  4. Vad är en bitshållare?
  5. Varför Fyrkantsbits?
  6. Vad har en bra bits Rockwellvärde på?
  7. Vilken bits till Trallskruv?
  8. Hur beräknas storleken på bits och skruvmejslar med pozidriv spår?
  9. Vad är Torx bits?
  10. Vad är en bit data?

Varför bitshållare?

Bitshållaren är till för att hålla bitsen på plats. Skruvdragare har i regel inbyggd bitshållare medan en borrskruvdragare kräver en separat bitshållare. Bitshållare kan vara olika långa och ha olika egenskaper. Magnetfäste är vanligt men det finns också varianter som låter dig spänna fast din bits.

Vilken bits till skruv?

Använder du till exempel slagskruvdragare ska du välja en Impaktor-bits. Om du skruvar i mjukare material som trä kanske en hårdare bits är bäst och vid skruvning med rostfria skruv är det fördelaktigt att använda rostfria bits och så vidare.

Vad finns det för bits?

De vanligaste är Philips, Spårbits, Torxbits, Pozidrivbits, insexsbits, fyrkantsbits och ZXN bits.

Vad är en bitshållare?

Bits och bitshållare Bits är utbytbara skruvmejselspetsar som antingen placeras i vanliga skruvmejslar där bitsen är utbytbar eller i skruvdragare. Om man ska använda bitsen i en skruvdragare behövs oftast en bitshållare.

Varför Fyrkantsbits?

Fyrkantspår. Våra fyrkantsbits används för infästning av skruvar med fyrkantspår vid metallarbeten men också för en del listinfästningar och för golvskruv.

Vad har en bra bits Rockwellvärde på?

Slipning av stämjärn, eggvinkel anpassat till materials hårdhet. Bra bits har ett rockwell värde på...? Inom elektronik finns omagnetiska och plastmejslar för att inte störa/förstöra kretsar.

Vilken bits till Trallskruv?

Om du ska skruva i en trall som är 28 millimeter tjock ska du alltså använda en skruv som är 51-62 millimeter lång. Vilken bits gäller? Ett lättanvänt spår, till exempel torx, ger ett bra grepp och är att föredra framför ett krysspår som ger ett sämre grepp och kan rappa när skruven dras i virket.

Hur beräknas storleken på bits och skruvmejslar med pozidriv spår?

Phillips förkortas PH på bitsen. Pozidriv är en förbättrad version av Phillips. Spåret känns igen av det "dubbla korset" och har mycket bättre grepp än Phillips. Detta spår lämpar sig bra att köra med skruvdragare, och förkortas PZ.

Vad är Torx bits?

Torx kommer av Torque som avser vridmomentet. Torxskruv och torxsbits handlar om att skruvhuvudet har en försänkning som exakt motsvarar mejselns eller bitsens sexkantiga spets.

Vad är en bit data?

Bit [biːt] (teleskopord av engelska binary digit, ”binär siffra”; plural bitar eller bit) är grundenheten för information. En bit kan anta ett av två värden, som vanligen representeras av 0 eller 1. Inom informationsteorin är bit ekvivalent med enheten shannon, uppkallad efter Claude Shannon.