:

Hur applicerar man hudkräm?

Innehållsförteckning:

  1. Hur applicerar man hudkräm?
  2. När ska man börja med ögonkräm?
  3. Kan man använda serum runt ögonen?
  4. Hur blir man av med påsar under ögonen?
  5. När ska man börja med anti age?
  6. Är det viktigt med ögonkräm?
  7. Hur ska man använda serum?
  8. Var Applicera serum?

Hur applicerar man hudkräm?

Applicera ansiktskräm med lätta rörelser över hela ansiktet och halsen. Om du har fet hud kan du satsa på en ansiktskräm som är lite lättare i sin konsistens. Om du har torr hud kan du istället använda en lite fetare kräm. Om din ansiktskräm inte innehåller SPF är det bra att följa upp med ett solskydd.

När ska man börja med ögonkräm?

Ögonkräm kan man börja använda tidigt redan i 20-års åldern om man vill det eftersom huden är extra tunn där. Ansiktsmask kan man också börja använda tidigt och lägga några några gånger i veckan.

Kan man använda serum runt ögonen?

Vissa serum använder du istället för efterföljande ögoncreme och andra så applicerar du först serum, låter sjunka in och sedan ögoncreme. Att använda sig av serum ihop med en ögoncreme är en särskilt effektiv metod om man lider av torrhet och stramande hud runt ögonen.

Hur blir man av med påsar under ögonen?

En kall komprimering kan minska påsar under ögonen. Ett tips är att testa kylda skedar, gurkskivor eller tepåsar. Du kan också blöta en ren handduk med kallt vatten. Placera den fuktiga handduken runt dina ögon i några minuter.

När ska man börja med anti age?

Vanligtvis brukar man rekommendera anti-age produkter för personer som passerat 25-årsgränsen. Detta på grund av att det vid den åldern är vanligt att man upptäcker ålderstecken på huden.

Är det viktigt med ögonkräm?

Ögonkrämer är till för att motverka hudens synliga tecken på åldrande och har därför oftaanti age-egenskaper. Det gör de genom minska intrycket av rynkor runt ögonen en aning, ge en åtstramande effekt, minska mörka ringar och dämpa svullnad.

Hur ska man använda serum?

Serum används alltid efter rengöring och toner, men innan återfuktande dag- eller nattcreme. Om du använder flera olika serum bör de appliceras enligt principen 'lättast konsistens närmast huden', dvs ett vattenbaserat serum appliceras alltid före ett oljeserum.

Var Applicera serum?

Serumets tunna konsistens gör att det bör appliceras efter rengöring och toner, men före fuktcreme. Låt serumet sjunka in i huden under cirka tio sekunder innan du applicerar solskydd eller fuktcreme. Se till att applicera din dagcreme och nattcreme jämnt över ansikte och hals.