:

Hur används en Filklämma?

Innehållsförteckning:

  1. Hur används en Filklämma?
  2. Vad används en Limklämma till?
  3. Vad är en Kaplåda?
  4. Vad används en Böjtång till?
  5. Vad används en Handförsänkare till?
  6. Vad används en Maskinkontursåg till?
  7. Vad heter verktyget man markerar ut tjockleken med?
  8. Finns i träslöjden?

Hur används en Filklämma?

Filklämman kan fästas i både fram och baktång på en hyvelbänk. Med hjälp av filklämman som är belagd med slipduk på en sida håller man fast mindre arbetsstycken och kommer lättare åt att bearbeta i olika vinklar runt arbetsstycket.

Vad används en Limklämma till?

Med kraftig fjäder för att trycka ihop arbetsstycken vid t. ex. limning.

Vad är en Kaplåda?

såg. Avsedd för kapning av virke upp till 150 mm bredd och 40 mm tjocklek. Lådan placeras på bänkskivan och spänns fast mellan bänkhakarna.

Vad används en Böjtång till?

Böjtången påminner om flacktången, men käftarna är runda och behövs när man t. ex. ska göra öglor. Spårringstången används för montering och demontering av spårringar.

Vad används en Handförsänkare till?

Handförsänkare Göra försänkning för försänkt skruv. Slippapper & slipklots Används för att få till den sista finishen innan ytbehandlingen.

Vad används en Maskinkontursåg till?

Maskinkontursåg Såga krokigt efter linje. Sticksåg Såga efter linje. Krokiga snitt och om man är riktigt noggrann kan man såga rakt. Cirkelsåg Såga långa raka snitt i trä.

Vad heter verktyget man markerar ut tjockleken med?

Sticksåg Såga efter linje. Krokiga snitt och om man är riktigt noggrann kan man såga rakt. Cirkelsåg Såga långa raka snitt i trä.

Finns i träslöjden?

Snickarhammare är den vanligaste sorten i träslöjden och den har en slits på baksidan så att man kan dra ut spikar igen. Träklubbor används när man vill driva verktyg genom trä eller om man vill slå på trä eftersom de är lättare än hammare och gör färre märken i ytan. Tänger av olika sorter används på olika vis.