:

Vad är Oljebets?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Oljebets?
  2. Hur lång tid tar det för bets att torka?
  3. Hur Oljebetsar man?
  4. Vad innehåller bets?
  5. Vad är det för skillnad på Lackbets och Oljebets?
  6. Kan man Betsa utemöbler?

Vad är Oljebets?

Oljebets är en färdig betslösning som består av pigmenterad olja. Den är inte lika transparent som Äkta bets eller lackbets men ger istället en jämnare infärgning. Oljebetsen ger även ett bra grundskydd samtidigt som träytan får en mjuk träkänsla. Produkten innehåller torkande oljor.

Hur lång tid tar det för bets att torka?

Låt betsen torka i minst 3 timmar. Om en mörkare ton önskas skall ytan slipas lätt med fint slippapper, torkas ren och därefter kan ytterligare ett lager bets appliceras.

Hur Oljebetsar man?

Oljebetsen är enkel att arbeta med och även dryg, då en burk på 275 ml räcker till 10-15 kvm träyta (lite beroende på hur sugande träet är). Oljebetsen i sig innehåller ett grundskydd men om du behöver ett starkare ytskydd så kan du efterbehandla både med oljor och lacker.

Vad innehåller bets?

Betsning är egentligen ett samlingsnamn för flera olika tekniker att färga in trä: Färgbetser ger den önskade färgnyansen direkt, det vill säga vatten- och spritbetser, som innehåller lösliga färgämnen som färgar in träet.

Vad är det för skillnad på Lackbets och Oljebets?

Har du ett projekt med stora ytor (som golv) kan det vara lämpligare att välja en Oljebets då den har längre öppentid. Vill du använda en miljömärkt bets när du ska betsa dina möbler och annan inredning finns Lackbets Aqua. Har du en tidigare behandlad yta kan Lackbets, med sin goda vidhäftningsförmåga, vara rätt val.

Kan man Betsa utemöbler?

Du måste slipa ner all gammal krackelerad lack, betsa, låta torka, slipa lätt, lacka, torka, slipa och lägga på sista lacklagret. Om du vill ha det perfekt. Finns även lackbets du kan använda om du vill skynda på processen.