:

När ska man ta vassle?

Innehållsförteckning:

  1. När ska man ta vassle?
  2. Hur görs vassle?
  3. Vad är vassle bra för?
  4. Hur snabbt tar kroppen upp proteinpulver?
  5. Är whey bra?
  6. Var finns vassle?
  7. Hur länge håller sig vassle i kylen?

När ska man ta vassle?

Vassleprotein är bäst under dagen mellan regelbundna måltider. Med vassle får du hög halt muskelbyggande leucin men det används i gengäld mycket fort och tar snabbt slut. Du får god effekt på muskelsyntesen under mycket kort tid. Kaseinprotein är bäst under natten när du vet att du har många timmars fasta framför dig.

Hur görs vassle?

När mjölk blandas med löpe separerar mjölkens två protein-sorter kasein och vassle. Kaseinet stelnar och kultiveras för att bli ost. Kvar blir en vätska med vassle, fett och laktos (mjölksocker). Vätskan, som kallas vassla, filtreras i flera omgångar tills mestadels bara proteinet är kvar.

Vad är vassle bra för?

Vassleprotein fungerar alltså bra under diet, dels för att proteinet i sig gynnar viktnedgång, men framför allt för att motverka muskelnedbrytning vid kaloriunderskott. Vassleproteinets främsta kvalitet är dock som direkt proteinkälla efter träning tack vare dess snabba upptagningsförmåga.

Hur snabbt tar kroppen upp proteinpulver?

Till att börja med så tar kroppen upp allt protein vi äter, förutsatt att du ligger på kaloribalans kommer ett ”för högt” proteinintag inte att leda till fettinlagring för att kroppen inte tar upp det. Äter vi mycket protein kommer det bara att ta längre tid för kroppen att ta upp detta.

Är whey bra?

Whey protein har visat sig vara mer fördelaktigt än kaseinprotein för mättnad hos överviktiga och personer med fetma. När man försöker går ner i vikt är vassle ett bra alternativ för att öka sitt proteinintag men samtidigt hålla nere kalorierna. Det är tack vare att det har en låg fett- och kolhydratshalt.

Var finns vassle?

Vassle eller vassla är den klara vätskan som avskiljs från mjölkens fasta delar vid osttillverkning. Vasslen består av vatten, vattenlösliga proteiner, mjölksocker (laktos) samt en del mineraler och vitaminer. När löpe enzymatiskt spjälkar det fettlösliga proteinet kasein innesluts mjölkfettet.

Hur länge håller sig vassle i kylen?

Förvara vasslen i en burk i kylen, den håller sig utan problem i flera månader.