:

Vad använder man Blåkorn till?

Innehållsförteckning:

  1. Vad använder man Blåkorn till?
  2. När ska man lägga på Blåkorn?
  3. Vad är blå korn?
  4. När ska man gödsla i trädgården?
  5. Hur används algomin?
  6. Vad är hönsgödsel bra för?
  7. Vad innehåller Stroller blå?
  8. Vad innehåller kogödsel?

Vad använder man Blåkorn till?

Stroller Blå passar för gödning av precis allt som växer i din trädgården. Det fungerar lika effektivt till blomsterrabatten, buskarna och häckarna, som till pallkrageodlingar eller jordgubbslandet. Gödslet är fritt från klor och det är rekommenderat att brukas ner i jorden före sådd och i samband med plantering.

När ska man lägga på Blåkorn?

Näringsguide för trädgården - välj rätt gödsel

Växtsort och behovBästa gödsel eller näringTid på året
Vid planteringUndvik koncentrerat gödsel vid plantering, blanda gärna upp med KogödselHela säsongen (mars-nov)
Buskar & Träd, klängväxterAlgomin trädgård och eko (SE), Hönsgödsel, BlåkornVår

Vad är blå korn?

Beskrivning av blandningen NPK-gödningsmedel innehållande: Ammoniumnitrat, ammoniumsalter, fosfat, magnesiumsulfat, kaliumsulfat, kalciumsalter, kalium och möjligen magnesium samt spårämnen.

När ska man gödsla i trädgården?

Gräsmattan. Gödsla gräsmattan i början av säsongen när gräsmattan torkat upp. Det tillför ny näring och hjälper gräsmattan att snabbt återhämta sig efter vintern. Gödsla en gång till under försommaren när gräsets tillväxt är som störst.

Hur används algomin?

Algomin Trädgårdsgödsel och Algomin Ekonäring använder du 1-3 gånger under säsong beroende på växt. Hur gödslar man träd och buskar? Vi kallar detta ”spettmetoden”. När det gäller träd och buskar gödslar man i droppkanten d.v.s. lodrätt ner från de yttersta grenarna, i rotändan suger rötterna i sig näringen.

Vad är hönsgödsel bra för?

Hönsgödsel är ett allsidigt organiskt naturgödsel som kan användas till de flesta odlingar i trädgården. Det kan både spridas som gödningsmedel i rabatter, gräsmattan, köksland och buskar och växter.

Vad innehåller Stroller blå?

Stroller blå är en samgranulerat allt-i-allo-gödsel för trädgårdens alla växter, frukter och grönsaker. Gödningen är klorfri och innehåller alla makro- och mikronäringsämnen som trädgården behöver för att frodas.

Vad innehåller kogödsel?

Den består till största delen av mull som tillsammans med mikrolivet skapar en bra struktur på jorden. Kogödsel innehåller alla näringsämnen som växter behöver. Den är speciellt rik på kalium som gynnar blom-, frukt- och rotbildning. Näringen frigörs i långsam takt vilket gör att växterna hinner ta upp den.